Protest în vârful turnului

12 mai 2010 | 1 Comentariu | Publicat in: Eveniment, Flash

Dana Istudor

Un asistat social din Petroşani a ameninţat că se aruncă în gol de pe un stâlp, de la o înălţime de peste 40 de metri, deoarece a aflat că i se va reduce cu 25 la sută ajutorul social.

S-a dat jos pentru 100 de lei
Bărbatul, Viorel Popa (foto), poreclit „Ureche”, în vârstă de 39 de ani, are trei copii mici şi trăieşte din alocaţiile lor şi dintr-un ajutor social primit în baza programelor de asistenţă socială. După ce s-a îmbătat, s-a urcat pe un stâlp dezafectat din Gara CFR Petroşani şi a început să strige la trecători că se aruncă în gol. Imediat, la faţa locului au ajuns pompierii şi paramedicii, precum şi o echipă de poliţişti care au negociat cu protestatarul câteva ore, până să-l convingă să coboare de pe construcţie. Bărbatul le-a spus echipelor de intervenţie că nu mai vrea să vorbească cu nimeni altcineva, decât cu şeful statului, Traian Băsescu, altfel nu coboară. În cele din urmă, şi-a schimbat din pretenţii şi după ce a aflat că la faţa locului este şi viceprimarul din Petroşani, Claudiu Cornea, a cerut 100 de lei, pentru a renunţa la protest. Imediat după ce i s-a promis suma, Viorel Popa a coborât de pe stâlp şi a fost preluat de către poliţişti pentru cercetări. Edilii din Petroşani spun că s-au săturat ca în fiecare săptămână să aibă căte un protestatar care se urcă pe acelaşi stâlp şi ameninţă că se aruncă în gol din diferite motive, cele mai multe fiind legate de bani, solicitând demolarea construcţiei. Reprezentanţii Staţiei CFR spun că din această săptămână vor începe negocieri cu o societate pentru demolarea stâlpului, dat fiind faptul că este dezafectat de mai mulţi ani. În urmă cu o săptămână, un alt bărbat a protestat pe acelaşi stâlp, tot din cauza unor probleme financiare.

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Johann spune:

    Administratiile locale sa faca bine sa se aplece catre nevoile cetatenilor in slujba carora “lucreaza” si sa suplimenteze numarul de stilpi.Pentru inceput 1 stilp/100 de locuitori. de asemenea pentru alimentarea bugetului local sa se hotarasca in C.L. “Taxa de urcare pe stilp”.Oricum daca nu se schimba ceva in bine,intr-un an,Romania va deveni o comunitate de 20 de milioane de “berze”.In curind vom vedea si primari in virful stilpului,ca de exemplu Botgros de la Aninoasa falimentara.Bineinteles,”stilpii lor” vor fi mai inalti si mai frumosi.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Olimpiada Naţională de Şah la Deva

Cei mai buni elevi şahişti din ţară, din clasele I – VIII, câştigători ai etapelor judeţene, vor participa la etapa...

Trei campioni, mulţi câştigători

Daniel Bota (Deva), Lucian Ioniţă (Brad) şi Alin lazăr (Deva) s-au impus în cele trei finale ale turneului de tenis...

După ce a dat un tun, vrea din nou să fie director

Fostul director executiv al Direcţiei Sanitar Veterinare (DSV) Hunedoara, Marius Lăzărescu (foto), directorul economic al instituţiei, Ioan Poenar şi şeful...

Închide