Politica si administratie

Profesori prinşi cu ocaua micã

Nicolle Ebner

S-au dat primele sancţiuni în urma anchetei administrative, declanşată de Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Hunedoara, ca urmare a faptului că un număr de 30 de dosare din cele 573 depuse de cadrele didactice, la nivelul întregului judeţ, pentru obţinerea gradaţiei de merit, au trezit suspiciuni.

Dovezi cu „termen expirat”

Conform normativelor, pentru obţinerea gradaţiei de merit, cadrele didactice trebuie să anexeze la dosar şi o serie de documente privind activitatea desfăşurată în perioada 1.09.2005-31.08.2009. Dar se pare, că unii dascăli nu au prea avut ce anexa la dosar, aşa că s-au „lăudat” cu ce au muncit în trecut. „Din cele 30 de dosare care ne-au trezit suspiciuni, la 22 s-a diminuat punctajul, deoarece dovezile activităţilor desfăşurate erau ieşite din cei patru ani de evaluare, în sensul că erau eliberate anterior datei de 1 septembrie 2005. În schimb, opt dosare au fost respinse, deoarece solicitanţii nu au avut calificativul „F.B.” -foarte bine-pentru cei patru ani de activitate, nu au avut fişa de evaluare ştampilată, şi din alte chestiuni procedurale”, a declarat inspectorul şcolar general Alexandru Lăutaru. Chiar dacă suspiciunile de fraudă au fost elucidate ca nereale, dascălii în cauză încă nu pot răsufla uşuraţi. Tentativa lor de a obţine mai mulţi bani pe baza unor documente „expirate” nu va rămâne nesancţionată. „Din fericire pentru noi, fapta lor nu creează efecte juridice şi nu a produs o modificare majoră a clasamentului. Ancheta internă se va finaliza în data de 25 mai şi, în funcţie de concluzii, îmi rezerv dreptul de a aplica sancţiuni conform legislaţiei în domeniu”, a menţionat Alexandru Lăutaru. Surse din cadrul instituţiei afirmă că Lăutaru va cere demiterea tuturor celor vinovaţi de încălcarea legii.

Poliţia s-a autosesizat

Inspectoratul de Poliţie al judeţului (IPJ) Hunedoara s-a autosesizat în urma publicării articolului „Salarii de merit pe bază de documente falsificate”, publicat în ediţia din 6 mai a cotidianului judeţean MESAGERUL HUNEDOREAN. Potrivit reprezentanţilor IPJ, anchetatorii vor intra pe firul poveştii doar după finalizarea anchetei administrative a IŞJ.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura