EvenimentFlash

Protest împotriva fraudei electorale la Deva

03 protest PNL PSD (10)

Nicolle Ebner

La câteva ore după ce PSD a depus la Curtea Constituţională cererea de anulare a turului doi al prezidenţialelor, lideri şi membri PSD şi PNL din Deva şi din alte localităţi ale judeţului au organizat un marş de protest, prin care şi-au exprimat nemulţumirea cu privire la fraudarea alegerilor. Primele probe adunate de PSD Hunedoara demonstrează clar că la secţiile speciale s-a votat cu acte de identitate false.

Programul antifraudă nu confirmă zeci de CNP-uri
Printre probele prezentate de PSD pentru ca CC să decidă anularea alegerilor, se numără şi cele depistate de social-democraţii din Deva. Potrivit consilierului local PSD Deva, Vasile Ţonea, în urma unei verificări parţiale a listei votanţilor de la secţia specială din Deva, s-au descoperit 35 de identităţi false şi alte opt, la secţia specială din Cârjiţi. „La prima vedere, după ce am introdus câteva coduri numerice personale de pe listele secţiei speciale de la autogară, am crezut că programul instalat la nivel naţional pentru depistarea votului multiplu nu funcţionează. Programul nu îmi confirma cnp-urile şi îmi spunea că sunt invalide. Am luat legătura cu senatorul Nicula, care mi-a confirmat faptul că situaţia este generalizată, la nivel naţional, la mijloc fiind vorba de votanţi care s-au prezentat cu acte false. Iniţial, am crezut că programul este defect, ca mai apoi să realizez că este vorba de fraudă, votanţii cu documente false putând să-şi exprime opţiunea de câte ori au vrut, unde au vrut. Cine ştie câte acte false aveau asupra lor”, declară Vasile Ţonea. În judeţul Hunedoara, au fost înfiinţate 72 de secţii de votare speciale, numărul votanţilor înregistraţi în al doilea tur de scrutin fiind de 9.407, cu peste 1.700 mai mult decât la scrutinul din 22 noiembrie.

Marş pe străzile oraşului
În jur de 400 de membrii PSD şi PNL, cărora li s-au alăturat spontan, trecători deveni indignaţi de fraudele comise în văzul tuturor, au protestat, timp de o oră, pe traseul sediul judeţean PSD Hunedoara-Casa de Cultură Deva, împotriva metodelor de fraudare folosite de PDL în turul doi de scrutin. Curtea Constituţională poate dispune anularea alegerilor, în cazul în care votarea şi stabilirea rezultatelor au avut loc prin fraudă de natură să modifice atribuirea mandatului. În acest caz, Curtea va dispune repetarea turului de scrutin în a doua duminică de la data anulării alegerilor.

6 comentarii la „Protest împotriva fraudei electorale la Deva

  • Dar cum ramane fratilor cu ceea ce a spus de buna voie si nesilit de nimeni Victoras PONTA( care implicit a recunoscut SI FRAUDELE EFECTUATE DE P.S.D.+ P.C.+ P.N.L.?!!!ALEA NU SE (S)PUN?

  • eu sunt curioasa de un lucru….cum se poate demonstra ca voturile cu cartile de identitate false au fost pentru basescu si nu pentru geoana…?

  • chiar nu inteleg de ce nu se poate face nimi….de ce chioru ala sa isi bata joc de tara asta si de noi?????????????????

  • gabriel esti jenant, crezi ca pnl+psd+udmr si alti nu au furat si nu au dat mita electorala, sa fim seriosi
    acum se manifesta frustrarile

  • ps acei trecatori spontani erau membri psd+pnl, deci nu mintiti

    ma puteti injura daca vreti dar asta e realitatea

  • Bine ca judecati asa la 20 de ani de la revolutie.Sa punem capat acestor comportamente si sa votam cinstit.Ar trebui sa nu se permita asa ceva iar organele abilitate sa intervina promt.E vorba de democratie,libertatea cuvantului si de ce nu importanta votului.De aceea sa intelegem ca santem cetateni ai aceleasi tari si nu trebuie sa permitem niciunui partid politic sau presedinte asemenea indeletniciri.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura