Ce va face Traian Băsescu?

La această oră, lucrurile par a fi clare. Traian Băsescu a câştigat la mustaţă un nou mandat de preşedinte al României. Chiar dacă reprezentanţii PSD şi ai PNL acuză că acest al doilea tur de scrutin a fost viciat de numeroase şi evidente fraude electorale, declarând că vor contesta alegerile, nu cred că lucrurile mai pot fi întoarse.
Deci, Mircea Geoană a pierdut din nou, deşi a fost susţinut de o largă coaliţie de partide şi deşi exit-poll-urile difuzate la închiderea urnelor l-au dat câştigător. Am fost unul dintre cei care l-au votat pe Mircea Geoană, susţinându-l atât prin ceea ce am scris în ziar, cât şi în discuţiile avute cu diverse persoane. Cred şi acum că nu am greşit: Cred şi acum că Mircea Geoană – cu toate minusurile sale – ar fi fost un preşedinte mai bun pentru România decât a fost şi, probabil, va fi Traian Băsescu. Dar, spre părerea mea de rău şi, mai mult ca sigur, a celorlalţi 5.205.760 de români care l-au votat, Mircea Geoană este de acum istorie în ce priveşte alegerile prezidenţiale din acest an 2009.
Ca urmare, voi da Cezarului ce este al Cezarului şi voi respecta faptul că   românii care i-au dat votul lui Traian Băsescu au fost cu câteva zeci de mii mai mulţi decât cei care l-au votat pe contracandidatul său. Aşa că mă voi referi în continuare la învingătorul în alegerile de duminică. Ce va face în continuare Traian Băsescu? Îşi va schimba conduita de preşedinte jucător, cu tendinţe spre autoritarism, pe care a avut-o în primul său mandat? Va dovedi în continuare acelaşi caracter conflictual, care a dus în cei cinci ani de când se află la Cotroceni, la desfacerile de alianţe, la schimbările de guverne, la războiul permanent cu Parlamentul şi cu marea parte a presei? Va deveni, într-adevăr, Traian Băsescu un preşedinte al tuturor românilor, sau va fi acelaşi preşedinte care are grijă doar de camarila sa şi de partidul său? Va deveni un şef de stat respectat şi primit cu respect de omologii săi din ţările UE şi din alte mari state ale lumii, sau va fi şi în continuare ţinut în „carantină”, cum s-a întâmplat în primul său mandat?
Acestea sunt întrebările pe care majoritatea celor care nu l-au votat pe Traian Băsescu şi le pun acum. Nu ne rămâne decât să sperăm la mai bine în ceea ce priveşte viitoarea sa prestaţie în fruntea statului. Acum, că a primit şi al doilea mandat prezidenţial – ultimul la care are dreptul, potrivit legii, poate că Traian Băsescu va fi mai liniştit, mai senin. Nu-şi va mai depăşi atribuţiile conferite de Constituţie şi  va deveni un preşedinte mediator în viaţa noastră politică şi în societate. Un preşedinte care va strânge   în jurul său întreaga naţiune. Oare sperăm prea mult? Vom trăi şi vom vedea.

8 comentarii la „Ce va face Traian Băsescu?

 • 8 decembrie 2009 la 2:06
  Permalink

  Da, sperati prea mult! Eu sper sa nu ramana 5 ani presedinte…Dar si eu cred ca cer prea mult…
  Ciuruita

 • 8 decembrie 2009 la 8:06
  Permalink

  Foarte tare…te-ai lepadat de toate comentariile nefavorabile articolului tau. Avand in in vedere ca cei din media se cheama formatori de opinie….asta se cheama…manipulare.

 • 8 decembrie 2009 la 8:44
  Permalink

  Esti penibil tov. Lepadatu… Nu te mai forta cu scrisu` ca oricum iti iei salariu, din pacate.Ia-te de mana cu Gruian si aruncati-va in Mures. Mi-e mila de voi, slugilor…

 • 8 decembrie 2009 la 9:58
  Permalink

  Ha ha ha soferu lu oancea si pupincuristul lui base,boc, pogea , videanu et.comp., sluga infecta a marinarului-dictator,toti pedelistii sunt oameni fara pic de personalitate, ar trebui sa taca draqu din clanta si sa-si atarne portretul lui bas epe perete, ca daca vine si-i controleaza ridzi nu-i vad bine, o sa-i cumpere scena ha ha ha

 • 8 decembrie 2009 la 10:39
  Permalink

  Cum e sa te culci presedinte si sa te trezesti prostanac? Ha Ha HA vai de voi….Cum poti sa te proclami presedinte in urma unor exit-polluri care aratau o diferenta atat de mica intre cei 2 candidati? Cum l-ati putut proclama presedinte pe Geoana ieri pe prima pagina cand toata presa vorbea de sanse 50-50. Sunteti marionete…sunteti penibili…jalnici…patetici. Sa va fie rusine.

 • 8 decembrie 2009 la 12:22
  Permalink

  SUGESTII PENTRU CRIN

  „Stimate domnule Crin Antonescu,

  Sunteţi preşedintele PNL-ului. E momentul să fiţi hotărât şi curajos. Aţi propus un Proiect Iohannis şi ar trebui să ţineţi de el chiar şi atunci când evidenţa – ajutată şi de fraudă, sunt convinsă – trebuie răsturnată. Gândiţi-vă la câte revoluţii nu ar fi avut loc dacă liderii ar fi renunţat atât de uşor.

  Eu nu sunt o liberală radicală, dar sunt o LIBERALĂ adevărată. Deşi am o mulţime de idei vă sugerez, politic vorbind, trei:
  1. Celor care vă acuză că aţi dat voturile dumneavoastră domnului Geoană răspundeţi-le cu o întrebare: Aţi fi vrut să câştige Băsescu având, de exemplu, 60% la 40%?
  2.Liberalii care vor să fie la guvernare alături de PDL să plece, pe faţă, la PDL. Să ştim şi noi, cei care apărăm ideile liberale, ca simpli membri sau alegători, cine-i liberal şi cine doar îşi apără buzunarul.
  3. Dacă nu se poate altfel, mai am o sugestie, poate idealistă: ca apărător al liberalismului înfiinţaţi un alt partid liberal. Fiţi sigur că minţi şi suflete liberale mai sunt în România. Iar peste cinci ani, dacă situaţia o va cere, veţi candida din nou, mai curat decât crinul şi fără nicio coadă de profitori după dumneavoastră (e cam greu, sunt conştientă). Dar asta înseamnă un LIDER: curaj şi iniţiativă. Dacă nu sunteţi un LIDER recunoaşteţi-o şi lăsaţi-ne „în amarul nostru”.

  Cu foarte mult respect şi simpatie,
  Marinela Şerban”
  (comentariul meu pe blogul lui Crin)

 • 8 decembrie 2009 la 22:12
  Permalink

  nimic 🙂

 • 9 decembrie 2009 la 21:17
  Permalink

  felicitari dl presedinte

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.