Comunitate

Protecţia Consumatorului şi-a intensificat controalele

Cristina Ghenea

Pentru că doar câteva zile ne mai despart de sărbători, inspectorii de la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (CJPC) au intensificat controalele în societăţile comerciale de pe raza judeţului. Principalele produse verificate au fost preparatele din carne, dulciurile şi produsele de panificaţie.
Potrivit comisarului Costel Radu, de la CJPC Hunedoara, peste 60 de măcelării, patiserii şi alimentări sau supermarketuri din judeţ au fost luate la puricat de inspectori, iar amenzile nu au fost tocmai puţine. „S-au constatat încălcări ale drepturilor consumatorului la aproximativ jumătate dintre operatorii economici verificaţi. Inspectorii au aplicat 21 de amenzi contravenţionale şi au dat nouă avertismente“, a precizat comisarul Costel Radu. Acesta spune că printre principalele abateri constatate se numără lipsa etichetelor de pe produsele preambalate, lipsa traducerii de pe marfa adusă din import, comercializarea produselor expirate sau punerea în vânzare a unor produse cu modificări organoleptice (n.r. miros sau culoare schimbate). Valoarea totală a amenzilor aplicate este de 105.500 de lei.
Sfaturi pentru consumatori
Pentru că este perioada cumpărăturilor, hunedorenii sunt avertizaţi de către comisarii CJPC cu privire la calitatea produselor pe care le aleg pentru masa de Crăciun. Iar pentru a evita situaţiile neplăcute, gospodinele trebuie să aibă grijă să achiziţioneze mâncarea doar din unităţi alimentare autorizate, să verifice informaţiile de pe etichetă, în special cele referitoare la data limită de consum, să fie atente la mirosul şi culoarea produselor, mai ales a cărnii şi a brânzeturilor, şi să păstreze bonul de casă pentru eventuale reclamaţii ulterioare.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura