ActualitateFlash

Preşedinte nou la Tribunalul Hunedoara

Cristina Ghenea

Întrucât la sfârşitul acestui an, mandatul actualului preşedinte al Tribunalului Hunedoara, Daniel Iulian Tiliciu, expiră, cea mai înaltă funcţie a instanţei hunedorene a rămas vacantă. În urma examenului pentru numirea în funcţii de conducere a magistraţilor, judecătoarea Livia Daniela Sturza (foto) a fost cea care s-a dovedit a fi în măsură să preia conducerea Tribunalului Hunedoara, începând cu 1 ianuarie 2012. Livia Daniela Sturza este în prezent vicepreşedinte al aceleiaşi instanţe.

Obiective clare, pentru următorii trei ani
„Ca preşedinte de instanţă, intenţionez să realizez eficientizarea actului de justiţie, printr-un management eficient al resurselor umane la Tribunal,  asigurarea unei dimensionări echilibrate a volumului de activitate raportat la fiecare judecător, asigurarea şi, mai cu seamă, buna gestionare a resurselor materiale şi financiare,
astfel încât să se asigure condiţiile optime necesare soluţionării dosarelor într-un termen rezonabil, cât şi condiţiile respectării obligaţiilor legale şi a regulamentelor de către judecători, personalul auxiliar şi personalul din departamentul economico-financiar şi administrativ al Tribunalului“, a declarat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN, Livia Daniela Sturza. De asemenea, aceasta a adăugat că îşi propune şi îmbinarea propriei experienţe, cu pregătirea şi experienţa celorlalţi manageri din domeniul judiciar, atât din instanţa pe care o va conduce, cât şi din cele şase judecătorii din circumscripţia Tribunalului Hunedoara. „Plec de la premiza că voi beneficia de întreaga susţinere a colegilor mei judecători, cât şi a personalului auxiliar, sprijin de care am beneficiat şi până acum, ca vicepreşedinte al Tribunalului, dar şi de înţelegere din partea lor, pentru că reuşita realizării proiectelor este posibilă numai prin colaborare“, a precizat judecătoarea. Nu în ultimul rând, aceasta a punctat obiectivele clare pe care le are în vedere în cei trei ani de mandat de preşedinte al instanţei, şi anume, creşterea eficienţei şi eficacităţii actului de justiţie, îmbunătăţirea condiţiilor de muncă, îmbunătăţirea imaginii justiţiei, ca serviciu public şi îmbunătăţirea climatului organizaţional, în cadrul Tribunalului.

O carieră ascendentă
Născută în municipiul Brad, Livia Daniela Sturza, în vârstă de 34 de ani, a făcut primii paşi în carieră în toamna anului 2001, imediat după absolvirea Institutului Naţional al Magistraturii. După ce a fost procuror stagiar la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, aceasta a susţinut şi a promovat examenul de capacitate (n.r. examen de definitivare în funcţie al procurorilor şi judecătorilor stagiari), iar apoi a optat pentru funcţia de judecător la Judecătoria Deva. A ocupat această funcţie în perioada noiembrie 2001 – august 2006, după care, timp de trei ani de zile, a fost judecător la Tribunalul Hunedoara. În urma examenului pentru numirea în funcţii de conducere, începând cu 15 iulie 2009, Livia Daniela Sturza a fost desemnată vicepreşedinte al Tribunalului Hunedoara, iar după promovarea recentului  examen de la CSM, la începutul anului viitor va deveni preşedinte al acestei instanţe.

32 de comentarii la „Preşedinte nou la Tribunalul Hunedoara

 • toti cei implicati in actul de justitie (si in special angajatii, chiar judecatori, ai tribunalului) sunt ingroziti de faptul ca tipa asta a iesit presedinte. va fi urat de tot, e o ingamfata, o femeie rea, care se poarta urat cu toata lumea.

 • Felicitari, doamnei Sturza pentru noua functie!!
  Si daca „gigi” spune intradevar „ceva”, atunci perioada de „dolce farniente” de la Tribunal, va lua sfirsit-” Dati doamna”!!!!

 • ..te-ai făcut înţeles,nea tavi!!!????…eşti tare ,boy!!!

 • una e sa faci ordine intr-o instituie si cu totul altceva e sa te porti execrabil cu oamenii !!!

 • Domnue Gigi-DANIEL e momentul sa va retrageti si sa va vedeti de pensia nesimtita pe care o primiti a 49 de ani!

 • D-le Gigi! chiar asa rau va oftica succesul doamnei?
  Felicitari judecatoarei STURZA!

 • Feicitari Livia! Sunt mandra ca esti o bradeanca de-a noastra. Sa ramai neschimbata: frumoasa, desteapta si ambitioasa. Succes si la mai MARE!

 • Jos palaria doamna judecator! ignorati rautatile domnului zis „Gigi”.Pun o intrebare. Cine e acest „Gigi”? Cine banuiesc eu????????????????

 • e clar: in romania, pupincurismul e la mare moda. cum apare cineva cu functie, imediat apar si lingaii. mi-e scarba.
  cat priveste pe doamna din articol, sincer, ma doare in cot ce va face, eu nu lucrez in tribunal.
  ma gandeam, doar asa, la cei de acolo, care vor avea vietile un cosmar de acum incolo…

 • domnule zis gici-DANIEL da, de azi nu mai lucrati la tribunal pt.ca veti avea statut de pensionar,iar in privinta durerei de cot aveti mari FRISOANE ,

 • mi s-au confirmat banuele domule gigi-daniel mai aveti 7 zile

 • Nu sunt absolut deloc semnificative postarile carcotasilor si rautaciosilor.Sincer ma bucur si ii doresc acestei doamne sa ramana asa,corecta si cinstita .Doamna,frumoasa si desteapta este. Felicitari,multa bafta,grija si ochii mari !

 • astai doamna ce da revizuire la revizuire la control politic frumoasa tara.

 • scuzati ,am facut oconfuzie,felicitarile mele d-na sturza

 • asta-i doamna care da dosare de insolventa doar la anumiti lichidatori. bravo doamna!!!

 • pt „un om”: „cinstita si corecta” ?????????!!!!! sunteti gresit informat. dar nu-i bai, mai vb peste ceva timp.

 • domnule zis gigi,zis ady = DANIEL,terminati cu rautatile lasati judecatori hunedoreni sa isi faca munca in liniste iar dv. vedeti-va de pensia nesimtita,,,,, TREZITIVA ,,,,la realitate ca s-a sfarsit epoca comunista mai aveti 7 zile.
  Multa bafta doamna judecator Sturza, felicitari pentu reusita si pt.curajul de lupta ,am avut si vom avea incredere in dv.cunoastem capacitatile si caracterul dv.
  SARBATORI FERICITE !!!! DOAMNA JUDECATOR

 • Felicitari doamna judecator Livia Sturza si Sarbatori fericite!!!!!!

 • mai lasati-ma cu danielul vostru, ce daniel visati?! nu sunt daniel, nu ma cheama asa. sunteti in oroare.

 • Eu sunt danielutzuu cel mic,nu cred gigi ca ei ma pot confunda cu tine:))Parca astia ar avea oroare de noi ca ne cheama asa si ca suntem mai slobozi la dat din limbi:).Felicitari si sarbatori fericite doamna alaturi de cei dragi !

 • sunt mandra ca am fost colege de liceu, nu pleca urechea la rautatile din jurul tau.
  Felicitari Liviuta!Te astepam de sarbatori la Brad.

 • Liviuta , bafta in frumoasa ta cariera,fii destoinica ca o adevarata
  bradeanca
  Sarbatori fericite si „LA MULITI ANI” !!!!

 • Pentru agramatii de mai sus: sunteti total in afara problemei, asa ca nu este cazul sa aduceti acuze domnului presedinte.
  Pentru bradencele care-au postat anterior: poate la tara, la Brad, domnisoara judecator face cinste urbei. Din pacate, a venit la oras cu un bogat bagaj de atitudini „a la paysanne”, care nu face cinste institutiei pe care-o reprezinta. In aceeasi ordine de idei, nu ar fi de lepadat in cazul domniei sale putin adaos de cultura.
  Sa auzim de bine!

 • Domnule no name,in numele bradencelor pe care le jigniti,VA MULTUMIM.
  Spre deosebire de dv., noi avem caracter insa dv.nu aveti nici mama, nici tata, nici DUMNEZEU.
  Lasati veninul si rautatile si fiti mai bun.

 • ce-mi place … una-doua, il bagam pe dumnezeu in discutie.
  bravo, pupincuristilor, tineti-o tot asa, nu va lasati. dar scrieti-va si numele real, ca sa stie doamna presedinte cui sa faca favoruri, drept multumire.

 • HA!ha!ha!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!domnule zis gigi,no name,ady = DANIEL = sunteti penibil .Daca aveti asa de multa cultura stiti ca a proveni de la tara ,sau a fi taran nu este o rusine .
  Rusine este sa nu ai caracter specific in cazul dv.

 • Si eu de la tara provin si sunt tare mandra de asta .Sarbatori fericite va doresc doamna presedinte !

 • SARBATORI FERICITE SI LA MULTI ANI!!!!
  DOAMNA PRESEDINTE STURZA

 • Doamna presedinte Sturza
  Sfanta sarbatoare a CRACIUNULUI sa va aduca,sanatate,bucurii multa putere de munca si tot ce va doriti alaturi de cei dragi.

 • Doamna Presedinte Sturza
  Prin intermediul acestui articol va urez ,un an nou plin de bucurii,sanatate,multa putere de munca,multa intelepciune sa teceti usor peste musuroaile de gunoi din jurul dv.si traditionalul
  La Multi ANI !!!!!

 • Acum la cumpana dintre ani ,doamna presedinte Sturza, multa putere de munca ,avem multe asteptari de la dv.suntem alaturi de dv.va sutinem ,La multi ani!!!!

 • O pisica blanda si foarte rautacioasa care zgarie rau.ESte adevarat ca le este frica si la colegi de ea

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.