ActualitateFlash

Promovabilitate de 85 la sută la bacalaureat

Livia Botici

Ieri, pe site-ul Inspectoratului Şcolar Hunedoara au fost afişate notele obţinute de elevii hunedoreni, la examenul de bacalaureat. Un procent de 85 la sută dintre liceeni au obţinut note de trecere şi o singură elevă a fost notată cu 10 pe linie, la toate cele trei materii de examen.

Peste 100 neprezentaţi, peste 700 picaţi

Emoţiile au luat sfârşit pentru generaţia de elevi, care săptămâna trecută au susţinut examenul de bacalaureat. Dintre cei 5.287 de elevi înscrişi la bacalaureat, 105 nu s-au prezentat la nici una dintre probe, cei mai mulţi dintre aceştia fiind elevi ai Liceului Economic Appolonius din Petroşani. Dintre elevii prezenţi la examen, 14 la sută nu au reuşit să obţină medii de trecere, astfel, 249 de liceeni au luat note cuprinse între 5 şi 6, iar 490 au obţinut note sub 5. Deci, în total, 844 de liceeni nu au trecut bacalaureatul.

Cea mai mică notă obţinută anul acesta a fost de 1,35, punctaj cu care au fost notaţi doi elevi, la examenul de matematică. De altfel, la matematică au fost declaraţi respinşi 347 de elevi, în timp ce la limba şi literatura română, 213 liceeni nu au obţinut notă de trecere. Toţi aceşti elevi, care nu au reuşit să rezolve lucrările, astfel încât să fie declaraţi admişi, mai au o şansă în toamnă, atunci când se va susţine a doua sesiune de bacalaureat.

Nota 10 pe linie la Petroşani

Liceeana Victoria Alexandra Arad a reuşit să treacă cu brio peste examenul de bacalaureat. Ea este elevă a Liceului Teoretic ”Mihai Eminescu”, din Petroşani şi este singura elevă din judeţ care a obţinut numai note de 10, la fiecare probă a examenului de sfârşit de liceu, adică la matematică, la limba şi literatura română şi la informatică.

Dintre cei aproximativ 5.200 de elevi prezenţi la examenul de bacalaureat, în jur de 3.600 au obţinut medii cuprinse între 7 şi 10. În cursul serii de ieri, elevii nemulţumiţi de notele primite au putut depune contestaţii, iar în data de 8 iulie, vor fi afişate mediile finale.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura