Gãsiţi soluţii pentru salvarea oamenilor de la concediere!

Nicolle Ebner

Vineri, în cadrul unei întâlniri de lucru, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara (CJH), Mircea Ioan Moloţ (foto), le-a trasat ca sarcină şefilor de instituţii subordonate consiliului, să găsească soluţii legale, pentru a-şi salva angajaţii de la concediere. În prima etapă, toate instituţiile aflate în subordinea CJH vor trebui să-şi reducă bugetele de cheltuieli, cu 20 la sută.

Legea-i lege şi pentru SALVITAL…

Directorii instituţiilor aflate în subordinea CJH au termen până în data de 8 iulie, de a-şi reanaliza bugetele de cheltuieli şi de a aduce modificări, în minus, la capitolul „bunuri şi servicii”, cu 20 la sută. Singurul care a avut obiecţii a fost directorul SALVITAL Hunedoara, Petru Mărginean, care i-a adus la cunoştinţă preşedintelui CJH că prevederile OUG nr.55 din 2010 privind unele măsuri de reducere a cheltuielilor publice nu se aplică şi organizaţiilor neguvernamentale – cum este SALVITAL – finanţate din fonduri publice. „Chiar dacă legea nu prevede, vă veţi supune, ca şi ceilalţi directori”, i-a răspuns Moloţ lui Mărginean, cerându-i în acelaşi timp şi un plan concret de acţiune.

…şi pentru preşedintele Consiliului judeţean

Mircea Ioan Moloţ nu este de acord cu măsurile adoptate şi impuse de guvern, dar, ca un soldat disciplinat, aplică legea, chiar dacă pentru asta este nevoit să înghită cu noduri. „Sunt nemulţumit că se impun de la centru anumite cote. Am înţeles că suntem în perioadă de austeritate şi că trebuie să dăm dovadă de solidaritate, însă, ni se reduc salariile, se reduce numărul de angajaţi, dar pe de altă parte, în cadrul procesului de descentralizare, am primit în subordine Consultanţa agricolă (până acum, aparţinea de Direcţia Agricolă), cele trei spitale judeţene, şi vom primi liceele. Cu salariu mai mic, cu oameni mai puţini şi fonduri reduse, nu ştiu dacă vom putea duce la bun sfârşit tot ceea ce ni se cere de către cetăţeni, nu de guvern”, a declarat preşedintele CJH.

„Salvaţi-vă angajaţii de la concedieri!”

Reducerea cheltuielilor cu 20 la sută înseamnă mai puţină hârtie, convorbiri telefonice, consumabile, şi benzină. Consilierii judeţeni au fost anunţaţi, la şedinţa de zilele trecute, că nu mai au cotă nelimitată la convorbirile telefonice, din această lună, fiind nevoiţi să se mulţumească doar cu 300 de minute pe lună şi o indemnizaţie redusă cu 25 la sută. Preşedintele CJH acuză guvernul de continuare a politicilor „falimentare” a României şi avertizează că, în cazul în care reducerile de personal, a cheltuielilor şi a veniturilor nu se opresc la acest nivel, instituţia judeţeană este în pericol. „Concedierea oamenilor ar fi o catastrofă pentru bunul mers al activităţii consiliului judeţean. Tocmai de aceea, le-am cerut directorilor de instituţii să găsească soluţii legale pentru a-şi salva angajaţii de la concediere”, a menţionat preşedintele CJH.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.