Promisiuni de performanţă pentru viitorul gimnasticii

23 noiembrie 2014 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Ciprian Marinuţ11 x 1 gimnastica

O echipă de gimnastică a României, care a avut în componenţă o junioară de la CNS „Cetate” Deva şi două din Lotul Naţional de Junioare de la Deva, a câştigat medalia de aur la echipe în cadrul ediţiei a 16-a a competiţiei internaţionale „Coupe Avenir” desfăşurată sâmbătă, la Mamledy (Belgia). În plus, la individual compus, Andreea Ciuruşniuc (Steaua) a cucerit medalia de argint, iar Asiana Peng (CNS „Cetate” Deva) s-a situat pe locul patru.
Echipa României a fost formată din Asiana Peng (CNS „Cetate” Deva) şi Andreea Ciuruşniuc (Steaua), ambele componente ale Lotului Naţional de la Izvorani, şi Corina Găianu şi Maria Holbura (ambele CSS 1 Constanţa), care se pregătesc în Lotul de Junioare de la Deva. Tricolorele au fost supervizate de antrenorii Adela Popa şi Florin Cotuţiu, ambii de la „CNS „Cetate” Deva, şi au dominat concursul pe echipe a „Coupe Avenir”, ce s-a desfăşurat la Mamledy, în organizarea Federaţiei Regale Belgiene de Gimnastică.
Echipa României a acumulat 150.948 puncte, având cel mai bun total la toate aparatele (40.132 la sărituri / 32.600 la paralele / 40.066 la bârnă / 38.150 la sol), şi a fost lideră cu aproape 10 puncte avans faţă de următoarea clasată. Pe următoarele poziţii ale podiumului de premiere s-au situat Belgia, cu 141.165 puncte, şi Canada, cu 103.048 puncte. La individual compus, Andreea Ciuruşniuc (Steaua) s-a clasat pe locul secund cu 51.549 puncte, Asiana Peng (CNS „Cetate”) s-a situat pe poziţia a patra cu 49.683 puncte, Maria Holbură (CSS 1 Constanţa) a fost a cincea cu 49.116 puncte, în timp ce Corina Galanu (CSS 1 Constanţa) a încheiat pe nouă, cu 46.490 puncte. Lideră a fost canadiana Sydney Soloski, cu un total de 52.332 puncte.
Competiţia a aliniat la start junioare şi juniori din 13 ţări: Algeria, Canada, Germania, Marea Britanie, Islanda, Luxemburg, Maroc, Olanda, Suedia, SUA, Qatar, Belgia şi România. Finalele pe aparate s-au desfăşurat ieri, după închiderea ediţiei noastre.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Prieteni, prieteni, dar fotbalul e pe puncte

FC Hunedoara a pus punct turului de campionat cu un eşec, scor 2-4 (1-2), acasă, în faţa ocupantei locului trei,...

Lider nou în Liga a IV-a

Singurul meci încheiat nedecis în etapa de sâmbătă a Ligii a IV-a Hunedoara la fotbal a provocat o nouă schimbare...

Scoruri „astronomice” la juniori

Echipa clubului Inter Petrila a realizat scorul etapei în Liga a IV-a juniori, câştigând cu 13-0 meciul cu Victoria Călan,...

Închide