Bursele de performanţă pentru elevii petroşăneni au scăzut la jumătate

23 noiembrie 2014 | Adauga un comentariu | Publicat in: Politica si administratie

05 elevi1Natalia Bumbac

Consiliul Local al municipiului Petroşani a aprobat în 19 noiembrie a.c. bursele pentru elevii din învăţământul preuniversitar, constând în burse de performanţă, de merit, de studiu, dar şi burse de ajutor social.
În total, un număr de 899 de elevi din şcolile şi liceele petroşănene vor beneficia de aceşti bani, sume alocate pentru semestrul I al anului de învăţământ 2014-2015. În comparaţie cu anul trecut de învăţământ, autorităţile locale au decis înjumătăţirea banilor acordaţi elevilor care au performanţe deosebite la învăţătură, cu toate că atunci când bursa de performanţă a fost mărită, s-a dorit crearea unui stimulent pentru a creşte interesul elevilor pentru studiu.
Spre deosebire de bursele aprobate pentru semestrul II al anului şcolar 2013-2014, autorităţile locale petroşănene au diminuat valoarea bursei de performanţă, de la 150 de lei la 80 de lei pentru fiecare elev. Acest lucru vine în contradicţie cu decizia luată pentru semestrul II al anului trecut de învăţământ, deoarece atunci, s-a dorit ca elevii cu rezultate deosebite la învăţătură să fie recompensaţi pe măsură. Obiectiv care se pare că şi-a atins scopul, deoarece faţă de anul trecut, numărul elevilor care s-au calificat pentru a primi bursa de performanţă a crescut de la 14 la 21. Propunerea a venit atunci pe fondul necesităţilor de a investi în educaţie, iar această măsură s-a dorit a fi o contribuţie la creşterea interesului elevilor pentru şcoală. Doar că aceste lucruri nu au contat atunci când au fost aprobate bursele pentru acest an, fapt dovedit de proiectul de hotărâre aprobat de Consiliul local Petroşani, împreună cu administraţiile unităţilor şcolare din muncipiu, aşa cum a afirmat Tiberiu Ridzi, primarul Petroşaniului: „Hotărârea a fost luată în consiliile de administraţie ale şcolilor, deoarece ei au bugetul din care alocă bursele. Primăria a alocat o sumă de bani din care urmează a se plăti aceste burse şi s-a dorit să nu fie diferenţă mare între tipurile de burse acordate elevilor.”
După cum se vede, primarul Ridzi aruncă pisica moartă în ograda conducerii şcolilor, deşi este la mintea cocoşului că bugetul pentru această categorie de burse este alocat şi aprobat de consiliul local.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Promisiuni de performanţă pentru viitorul gimnasticii

O echipă de gimnastică a României, care a avut în componenţă o junioară de la CNS „Cetate” Deva şi două...

Prieteni, prieteni, dar fotbalul e pe puncte

FC Hunedoara a pus punct turului de campionat cu un eşec, scor 2-4 (1-2), acasă, în faţa ocupantei locului trei,...

Lider nou în Liga a IV-a

Singurul meci încheiat nedecis în etapa de sâmbătă a Ligii a IV-a Hunedoara la fotbal a provocat o nouă schimbare...

Închide