Proiectul de lege al elevilor – vouchere culturale, a fost depus în Parlament!

La începutul lunii iunie 2021, zeci de asociaţii de elevi, oameni de cultură, jur­na­lişti cereau expres reprezentanţilor Guver­nului introducerea voucherelor culturale pentru elevi. Motivul este cât se poate de simplu: sprijinirea culturii şi a educaţiei de calitate în rândul tinerilor din Ramânia.
În acest sens, Comisia pentru învă­ţă­mânt din Camera Deputaţilor i-a încurajat pe elevi să vină în Parlament şi să facă cu­noscută această iniţiativă tuturor de­pu­taţilor şi senatorilor. La dezbaterea or­ga­nizată în data de 16 Iunie a.c., cu tema „Vou­chere culturale pentru elevii din în­vă­ţă­mântul preuniversitar”, principalii ini­ţia­tori: Petre STELIAN – scriitor, Liviu MIHAIU – jurnalist, Mircea DUMITRU – membru co­res­pondent al Academiei Române şi fost ministru al educaţiei, Mircea MICLEA – fost ministru al educaţiei, Florin IARU – scriitor, respectiv elevi, membri ai aso­ci­a­ţi­i­lor de elevi din România şi parlamentari, au decis în unanimitate transpunerea ideiilor, într-un proiect de lege. Zis şi făcut!
Proiectul de lege – vouchere culturale, în forma susţinută de elevişi de societa­tea ci­vilă a fost depus ieri, în Parlament. Sper ca această iniţiativă legislativă să fie printre primele proiecte care vor ajunge legi aplicabile începând cu sesiunea ur­mătoare. Doamne ajută!

Natalia-Elena INTOTERO
Deputat PSD Hunedoara

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.