Proiectul ”Casa Vulcanilor”, premiat pentru a treia oară

24 ianuarie 2015 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

tnIeri, în cadrul unei festivități de premiere la Miercurea-Ciuc, proiectul ”Casa Vulcanilor”al Asociației Drag de Hațeg a obținut premiul ”Arii naturale protejate” 2014 în cadrul programului ”Spații verzi” . Proiectul a fost realizat în parteneriat cu Geoparcul Dinozaurilor Țara Hațegului.

Este cel de-al treilea premiu obținut după Premiul Publicului decernat în cadrul Galei Naționale a Voluntarilor 2014 și Premiul I la concursul educațional ”Ora de voluntariat”, inițiat de Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara și Carpatcement. Premiul, în valoare de 10.000 lei a fost acordat de finanțatorii proiectului, Fundația pentru Parteneriat și MOL România. ”Casa Vulcanilor” a fost desemnat cel mai bun datorită implicării în realizarea lui a unui număr de șapte organizații, numărului mare de voluntari angrenați în activități și pentru rezultatele obținute.

Cu ajutorul a 300 de voluntari, Asociația Drag de Hațeg a realizat în 200 de zile, o construcție din lemn și cob (amestec de pământ galben, nisip, paie și apă), care reprezintă un nou punct de vizitare, interpretare și educație nonformală pe teritoriul Geoparcului. Asociația este un ONG din comuna Densuș și are ca misiune redescoperirea și interpretarea în mod creativ a poveștilor și a istoriei Țării Hațegului, pornind de la valorile naturale și culturale ale locului.  (Oana Mihnea)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Vremea în week-end. PLOI ȘI LAPOVIȚĂ

  Meteorologii au atenţionat că, de vineri seară până duminică dimineaţă, va ploua în cea mai mare parte a ţării, în...

Șef nou la Direcția Regională Antifraudă Deva

      Șeful Direcției Regionale Antifraudă Deva, Călin Vesa, a fost schimbat din funcție, în locul lui la conducerea...

Cum au fost înşelate patru case de amanet din Deva. Lanţuri de aur umplute cu plumb

Angajaţii mai multor case de amanet din Deva au aflat pe pielea lor care este ultima noutate la capitolul înşelătorii....

Închide