Fără reacții adverse în urma vaccinării

24 ianuarie 2015 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

a71a0ff492e68276d0dfbb11664c05a7 Anumite loturi de vaccin folosite în campania școlară de vaccinare au creat reacții adverse în unele părți ale țării. În județul nostru nu au existat aceste probleme.

De la începutul lunii decembrie a anului trecut, un număr de aproximativ 950 de elevi din clasele a VIII-a și a IX-a au primit doza de vaccin dT (diftero-tetanic). Vaccinul dT din loturile J7140-1 și K7280-4, care au înregistrat reacții adverse în urma administrării, nu au ajuns niciodată la Direcția de Sănătate Publică Hunedoara. Prin urmare, părinții nu trebuie să refuze vaccinarea copiilor lor deoarece nu există riscul apariției unor probleme. Vaccinarea este singurul tip de prevenire eficient împotriva unor boli infecțioase care pun în pericol sănătatea.

Toate cele 9.310 de doze de vaccin anti-gripal, care au ajuns la DSP Hunedoara, s-au epuizat și nu au fost semnalate reacții adverse în  această perioadă. De asemenea, nu a fost înregistrat nici un caz de gripă pe teritoriul județului nostru. (Oana Mihnea)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Proiectul ”Casa Vulcanilor”, premiat pentru a treia oară

Ieri, în cadrul unei festivități de premiere la Miercurea-Ciuc, proiectul ”Casa Vulcanilor”al Asociației Drag de Hațeg a obținut premiul ”Arii naturale...

Vremea în week-end. PLOI ȘI LAPOVIȚĂ

  Meteorologii au atenţionat că, de vineri seară până duminică dimineaţă, va ploua în cea mai mare parte a ţării, în...

Șef nou la Direcția Regională Antifraudă Deva

      Șeful Direcției Regionale Antifraudă Deva, Călin Vesa, a fost schimbat din funcție, în locul lui la conducerea...

Închide