Proiectele lui Petru Mărginean, susţinute ferm de guvern

Liderul PSD, Liviu Dragnea şi premierul României, Mihai Tudose, s-au aflat, ieri, la Deva, cei doi având, împreună cu conducerea judeţeană a PSD şi a Consiliului Judeţean, discuţii la Termocentrala Mintia şi o întâlnire cu oameni de afaceri. Prezenţa celor doi lideri nu a fost întâmplătoare, PSD reuşind să concentreze, la finalul campaniei electorale pentru fotoliul de primar al Devei, toată spuma partidului şi a Executivului. Petru Mărginean, candidatul PSD pentru Primăria Deva, la alegerile de duminica asta, a primit, astfel, încă o dată, confirmarea că este susţinut extrem de puternic de partid.
Şoseaua Cîmpu lui Neag – Herculane se va finaliza
„Am avut o discuţie foarte bună cu o serie de oameni de afaceri din judeţ. Aceştia au abordat foarte multe probleme, despre turism, spre exemplu. Oameni care au investit în turism, în unele zone nivelul s-a ridicat, cum e la Straja, în Parâng, spuneau alţii că nivelul este mult mai scăzut şi că acolo, autorităţile locale şi guvernul ar trebui să-i sprijine cu infrastructura şi cu alte lucruri pentru a creşte potenţialul turistic şi în acea zonă. S-a discutat încă o dată şi premierul le-a spus foarte ferm că drumul care este cerut de mult timp Câmpu lui Neag – Herculane va intra în execuţie anul viitor. Este o investiţie în infrastructura care va dezvolta zona. S-a discutat de asemenea despre agricultură, despre potenţialul agricol pe care toată lumea de bună credinţă vrea ca România să-l atingă”, a afirmat Liviu Dragnea, după întâlnirea de la Camera de Comerţ, cu oamenii de afaceri locali.
Criteriul preţului cel mai mic la achiziţii nu-i bun
„S-a discutat despre lipsa forţei de muncă în anumite domenii şi despre ajutoarele sociale. Trebuie s-o spunem foarte clar, că, din păcate, o idee generoasă care a fost lansată cu mulţi ani în urmă, care a generat această lege a ajutoarelor sociale, a avut şi efecte nedorite. Sunt mulţi cetăţeni români activi care pot munci şi care preferă să se mulţumească doar cu acele ajutoare sociale, în condiţiile în care din ce în ce mai multe companii din România spun că nu au forţă de muncă suficientă. Aici Guvernul şi Parlamentul trebuie să se gândească în următoarea perioadă care ar fi cea mai bună formă în care oamenii care nu pot munci să poată să fie ajutaţi, iar ceilalţi să nu mai beneficieze de aceste ajutoare sociale. Am discutat de asemenea despre procedura de achiziţii publice care generează numai efecte negative. Foarte mulţi au spus că acest criteriu care a devenit exclusiv şi, anume, preţul cel mai mic generează lucrări de proastă calitate pentru că este o bătălie în a merge la licitaţie cu preţuri foarte mici. După ce au câştigat licitaţia, oamenii îşi dau seama că nu pot respecta proiectul şi ceea ce au pus în ofertă şi ajungem la situaţii nedorite, plecând de la autostrăzi, până la drumuri naţionale şi judeţene”, a spus Liviu Dragnea, preşedintele Camerei Deputaţilor.
CEH, sprijin puternic de guvernanţi
„S-a discutat şi despre split TVA, unii spunând că o susţin. Problema privind mutarea contribuţiilor sociale nu au ridicat-o. Eu nu-mi aduc aminte să fi vorbit cu un om de afaceri, în ultima perioadă, care să spună că este afectat de acest lucru. S-a pus întrebarea la Mintia (n.r.-Termocentrala Mintia), unde am avut o discuţie destul de profundă cu oamenii de acolo, la care li s-a explicat că angajatorul nu va plăti mai mult, iar angajatul va avea un salariu net puţin mai mare, deci câştigă nu pierde şi nimeni nu va avea nici o problemă, dimpotrivă, sunt avantaje pentru angajaţi, şi pentru angajator, care va face mai puţine ordine de plată şi nu va avea de achitat atâtea contribuţii. De asemenea, le-am spus oamenilor de afaceri, decizia noastră, asumată politic, o decizie politică puternică de sprijinire puternică a Complexului Energetic Hunedoara şi a Termocentralei Mintia. Nu este o abordare contabilă, este o abordare strategică, decizia noastră este ca acest obiectiv să fie un obiectiv strategic în planul energetic naţional, pentru că discutăm de securitatea energetică a României. Nu vrem ca România să devină dependentă energetic”, a adăugat preşedintele PSD, Liviu Dragnea, la Deva.
Angajamente, nu promisiuni
Premierul Mihai Tudose a fost întrebat dacă guvernul îşi va respecta promisiunile făcute la Deva şi în cazul în care primarul câştigător la alegerile din 5 noiembrie nu va fi de la PSD. „Candidatul nostru, Petru Mărginean, a făcut o parte din programul local consultându-ne, pentru a nu promite că va face ca primar lucruri în care este nevoie de sprijinul guvernului, fără să aibă asigurări că va avea sprijinul Executivului. Eu sunt convins că domnia sa le va pune în aplicare. Nu sunt promisiuni, sunt angajamente”, a declarat primul ministru Mihai Tudose, la Deva. (S. Popa)

Comandat de Partidul Social Democrat, cod unic de identificare mandatar financiar: 51170005.
Operator economic: S.C. Media Hunedoreană S.R.L. Deva. Tiraj: 3.300 exemplare

2 comentarii la „Proiectele lui Petru Mărginean, susţinute ferm de guvern

  • 5 noiembrie 2017 la 9:39
    Permalink

    E bine că susțin Deva. Pe cale de consecință, dacă nu devine primar Mărginean Guvernul nu va susține alte proiecte ?

  • 8 noiembrie 2017 la 10:28
    Permalink

    40 de milioane de euro, de fapt asta era miza, și nu „talentele” de edil ale lui Petrică!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Miting al liberalilor la Deva

Sorina Popa Liberali din toată ţara s-au strâns, ieri, la Deva, organizând un miting pentru a-l susţine pe Florin Oancea,

Protest al medicilor de familie la Deva. „Nu omorâţi medicina de familie!”

Natalia Bumbac Mai mulţi medici de familie din municipiile Deva şi Hunedoara au organizat ieri, în faţa Prefecturii Judeţului Hunedoara,

Final de proiect caritabil organizat de Rotary Club Deva Castrum

Ieri, la Secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva au fost marcate prin stikere personalizate, obiectele achiziţionate din

Închide