Programe Office gratuite

Sebastian Mezei

Nu există utilizator de calculator care să nu fi avut nevoie măcar o dată de un program pentru editarea unor documente, realizarea unor tabele sau chiar a unei prezentări.
Suita de programe Office realizată de Microsoft este de departe cea mai utilizată şi mediatizată, deopotrivă.
Din păcate, costurile achiziţionării acestei suite nu sunt întotdeauna la îndemâna multor utilizatori de PC.
Pentru aceasta, se poate apela la o gamă variată de posibilităţi gratuite, care oferă funcţionalităţile necesare realizării de documente sau prezentări la acelaşi nivel de calitate.
În acest moment, există posibilitatea instalării unor aplicaţii gratuite sau a utilizării de variante online. Aplicaţiile online au avantajul că nu mai este necesară instalarea unui program pe calculatorul personal, acestea fiind accesate direct din browser şi accesate de pe orice calculator.
Vă prezentăm mai jos atât variante de aplicaţii gratuite pentru calculator, cât şi soluţii online.
Aplicaţii pentru PC:
– OpenOffice (www.openoffice.org) – una din cele mai cunoscute şi performante suite de tip Office gratuită. Există varianta în limba română şi lucrează foarte bine cu documente create în Microsoft Office.
– LibreOffice (www.ro.libreoffice.org) este o suită mai puţin cunoscută, tip office pentru Windows, Macintosh şi Linux, ce oferă şase aplicaţii bogate în funcţionalităţi, care satisfac toate nevoile dumneavoastră pentru procesarea documentelor şi a datelor: Writer, Calc, Impress, Draw, Math şi Base. De asemenea, oferă varianta în limba română.
Aplicaţii online:
– Google Docs – are trei module componente: documente, tabele şi prezentări. Interfaţa acestora este asemănătoare programelor de calculator, aşa că nu vor exista probleme mari de adaptare.
– Zoho este o suită cu mult mai multe aplicaţii şi mult mai complexe decât Google Docs. Acesta oferă două tipuri de servicii: pentru utilizatori şi pentru firme.
– OpenGoo este o suită office hibrid, o combinaţie între Outlook, Word şi Power Point. OpenGoo oferă un client de mail, calendar, contacte, notiţe.
– Buzzword – aplicaţie realizată de Adobe cu tehnologie flash, cu o interfaţă prietenoasă, care nu impresionează ca şi funcţionalitate

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.