Programări online la Finanţe

Adriana Năstase

Cei de la Finanţe au dezvoltat şi im­plementat serviciul electronic Programarea online care dă posibilitatea contribuabililor să se programeze pentru întâlnirea cu un ins­pector ANAF în vederea soluţionarii unei pro­blematici fiscale, dar şi pentru identificarea vizuală online în vederea aprobării înregistrării în Spaţiul Privat Virtual.
Aşadar, Serviciul de programări online este disponibil pe site-ul www.anaf.ro, la rubrica Servicii online, poziţia 5 – Programări online sau se accesează direct următorul link:
https://www.anaf.ro/anaf/internet/ANAF/servicii_online/ro_anaf_serviciionline_programari_online/.Serviciul este disponibil şi în Spaţiul Privat Virtual. Contribuabilii-persoane fizice şi juridice se pot programa online pentru întâlnirea cu un inspector ANAF la sediile Administraţiilor Judeţene ale Finanţelor Publice. Serviciul de programare online este pus la dispoziţia contribuabililor pentru aspecte ce nu necesită timp îndelungat de soluţionare, timpul alocat fiecărei programări fiind de maximum 30 de minute.
În cazul în care contribuabilii întârzie sau nu se prezintă conform programării, aceştia vor fi preluaţi în limita timpului ce le-a fost alocat (în intervalul celor 30 de minute, conform pro­gramării). Pentru primirea contribuabililor pe bază de programare, în incinta admi­nistraţiilor judeţene este amenajat un spaţiu dedicat, în apropierea punctului de acces în sedii.
Contribuabilii-persoane fizice care doresc să se înregistreze în Spaţiul Privat Virtual fără a se deplasa la sediul organului fiscal au posibi­litatea de a se programa online pentru efec­tua­rea identificării de la distanţă de către or­ganul fiscal prin intermediul unei sesiuni video (identificare vizuală online). În acest scop, în aplicaţia ”Programări online ”, după bifarea tipului de persoană (persoană fizică) şi com­pletarea rubricilor cu datele de identificare şi organul fiscal la care se doreşte programarea, se va alege serviciul : Identificarea vizuală on-line (sistem video). Programarea online pentru identificarea vizuală online (sistem video) tre­buie efectuată în termen de zece zile de la în­registrarea în Spaţiul Privat Virtual. Înre­gis­trarea în Spaţiul Privat Virtual se efectuează prin completarea şi transmiterea cererii de înregistrare în Spaţiu Privat Virtual, disponibilă la următorul link:
https://www.anaf.ro/InregPersFizicePublic/formularInregistrare.jsp.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.