Avem 20 de focare de coronavirus în judeţ

Adriana Năstase

Un număr de 20 de focare active de Covid-19 erau consemnate ieri în judeţul Hune­doara, dintre acestea trei fiind în­registrate la spitalele din Hunedoara, Deva şi Lupeni, iar alte trei la diferite fa­brici din regiune, a informat Instituţia Pre­fectului.
Astfel, la Secţia de Cronici a Spitalului municipal din Hunedoara au fost confirmate pozitiv 18 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, doi medici şi 16 asistente şi infirmiere. Focarul de la Neurologie a fost stins, aici fiind 12 cazuri de coronavirus printre medici şi asistente medicale. Secţia este din nou funcţională de marţi. La Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva sunt 18 cazuri, iar la Spitalul municipal Lupeni sunt 7 persoane infectate cu noul virus.
În cazul firmelor, cele mai multe cazuri sunt la o fabrică de textile din Lupeni, unde sunt 36 de persoane pozitive, alte 31 sunt la o companie producătoare de cablaje auto din Deva, 10 sunt la Exploatarea Minieră Lupeni şi 8 la termocentrala Mintia. De asemenea, 7 jucători de la Jiul Petroşani şi 12 juniori de la clubul de fotbal din Hunedoara sunt infectaţi cu noul virus.
În judeţul Hunedoara, incidenţa cazurilor de infectare în ultimele 14 zile a ajuns la 1,95 la mia de locuitori, în oraşele Geoagiu, Simeria şi Brad, dar şi în alte 83 de localităţi fiind obligatorie purtarea măştii de protecţie în toate spaţiile după ce valoarea acestui indice a depăşit 3 la mia de locuitori.
În ultimele 14 zile au fost consemnate 1.772 de cazuri pozitive de SARS-CoV-2, 314 persoane au fost internate, iar 281 s-au aflat în evaluare la spital.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.