Avem 20 de focare de coronavirus în judeţ

29 octombrie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Politica si administratie

Adriana Năstase

Un număr de 20 de focare active de Covid-19 erau consemnate ieri în judeţul Hune­doara, dintre acestea trei fiind în­registrate la spitalele din Hunedoara, Deva şi Lupeni, iar alte trei la diferite fa­brici din regiune, a informat Instituţia Pre­fectului.
Astfel, la Secţia de Cronici a Spitalului municipal din Hunedoara au fost confirmate pozitiv 18 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, doi medici şi 16 asistente şi infirmiere. Focarul de la Neurologie a fost stins, aici fiind 12 cazuri de coronavirus printre medici şi asistente medicale. Secţia este din nou funcţională de marţi. La Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva sunt 18 cazuri, iar la Spitalul municipal Lupeni sunt 7 persoane infectate cu noul virus.
În cazul firmelor, cele mai multe cazuri sunt la o fabrică de textile din Lupeni, unde sunt 36 de persoane pozitive, alte 31 sunt la o companie producătoare de cablaje auto din Deva, 10 sunt la Exploatarea Minieră Lupeni şi 8 la termocentrala Mintia. De asemenea, 7 jucători de la Jiul Petroşani şi 12 juniori de la clubul de fotbal din Hunedoara sunt infectaţi cu noul virus.
În judeţul Hunedoara, incidenţa cazurilor de infectare în ultimele 14 zile a ajuns la 1,95 la mia de locuitori, în oraşele Geoagiu, Simeria şi Brad, dar şi în alte 83 de localităţi fiind obligatorie purtarea măştii de protecţie în toate spaţiile după ce valoarea acestui indice a depăşit 3 la mia de locuitori.
În ultimele 14 zile au fost consemnate 1.772 de cazuri pozitive de SARS-CoV-2, 314 persoane au fost internate, iar 281 s-au aflat în evaluare la spital.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Marcel Morar a depus jurământul de subprefect al judeţului

Plouă cu subprefecţi în judeţ! Ieri, Marcel Morar, fostul director al Muzeului Civilizaţiei Dacice şi Romane Deva, a fost învestit...

La Şoimuş a început cadastrarea gratuită

Magdalena Şerban În general, românii nu şi-au prea cadastrat proprietăţile, una dintre cauzele principale ţinând de lipsa fondurilor necesare. Aşa...

Hunedoara: Continuă modernizarea Bulevardului Corvin

În municipiul Hunedoara conti­nuă în ritm susţinut lucrările de rea­bilitare şi moder­ni­zare a stră­zilor şi bulevardelor. De fapt, chiar dacă...

Închide