Sancţionat pentru că voia să-şi injecteze canamicină în penis

Un deţinut de la Penitenciarul Deva s-a adresat justiţiei pentru a anula o sancţiune disciplinară luată împotriva sa de către unitatea de detenţie.
Deţinutul C.D. a fost prins la o verificare derulată de ofiţerii de penitenciar în vara acestui an cu un ac de seringă asupra sa, obiect interzis cu desăvârşire în celulă. Astfel, sancţiunea a constat în suspen­da­rea dreptului de a primi vizite, pe o perioa­da de o lună”.
Individul a recunoscut în faţa comisiei de disciplină că avea obiectul interzis asupra sa, însă a minţit că l-ar fi primit de la cabinetul medical, unde nu era scos zilnic pentru toaletarea unei plăgi provocate de un chist purulent din zona urechii. Con­damnatul declarat în faţa judecătorului că era nevoit să efectueze chiar el această operaţiune, deoarece drenarea chistului la cabinetul medical a constituit doar o rezolvare temporară a problemei, pentru că s-a suprainfectat din nou, iar acul îl folosea pentru a drena puroiul acumulat în acea zonă.
În realitate, medicului unităţii peniten­ciare a declarat că obiectul interzis nu a fost pus la dispoziţia acestuia de către ad­mi­nistraţia locului de deţinere, prin cabi­netul medical al unităţii, mai ales că indi­vidul nici nu era luat în evidenţă cu afec­ţiuni medicale care să necesite tratament în perioada respectivă. În faţa probelor, deţinutul a recunoscut în cele din urmă că urmărea să facă rost şi de seringă ca să îşi injecteze canamicină în penis. Fenomenul este frecvent în mediul de deţinere şi care a generat, în cazul unor deţinuţi, con­se­cinţe grave, conducând până la amputarea parţială a organului genital. Judecătorii din Deva i-au respins cererea prin care a ata­cat sancţiunea disciplinară. (M. Gânju)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare