Program informatic pentru verificarea apostilelor

Natalia Bumbac 05 apostila

Pentru a evita folosirea de către anumiţi cetăţeni a unor apostile false, dar şi pentru a simplifica procedura de apostilare a actelor, Guvernul României a implementat un program prin care a interconectat toate prefecturile din ţară cu baza de date a Ministerului de Interne. Astfel, autenticitatea apostilei va putea fi verificată în timp real de angajaţii prefecturilor, de către beneficiari sau de către partenerii din statele unde vor fi folosite actele apostilate.
„Pentru a deveni accesibilă verificarea autenticităţii apostilei s-a implementat acest sistem interoperabil pe care-l pot accesa angajaţii de le prefectură, iar datele vor fi supervizate de Ministerul de Interne. Pentru utilizatorii externi, verificarea actului se va face instantaneu prin introducerea numărului apostilei pe pagina electronică a programului”, a explicat Gabriel Samoilescu, subprefectul judeţului Hunedoara.
Apostilarea actelor la Prefectura Hunedoara durează maximum două ore, iar pe parcursul anului trecut, din partea hunedorenilor au fost solicitate pentru apostilare peste 1.750 de acte, cele mai multe fiind solicitate de persoane plecate la muncă în ţări precum Spania sau Italia. Angajaţii de la Prefectura Hunedoara nu s-au confruntat cu situaţii în care să fie folosite apostile false, doar au refuzat autentificarea unor documente pe motiv că erau deteriorate.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Tiberiu Balint vrea să ajungă şef la Salvital

Surse din zona politică hunedoreană dau de veste că vicepreşedintele suspendat al CJ Hunedoara, Tiberiu Balint (foto), ar putea prelua...

Sute de copii au plătit bilet la cinematograf şi n-au văzut mai nimic

Prima zi din săptămâna „Şcoala altfel“ a început prost pentru unii elevi deveni. Nu-i destul că au scos bani din...

Aerodromul de la Săuleşti va fi modernizat

Ieri s-au pus bazele unui acord de asociere pentru modernizarea infrastructurii aerodromului de la Săuleşti. În această asociere sunt cuprinşi...

Închide