Tiberiu Balint vrea să ajungă şef la Salvital

Sorina Popa05 tiberiu balint sedinta consiliu judetean_32

Surse din zona politică hunedoreană dau de veste că vicepreşedintele suspendat al CJ Hunedoara, Tiberiu Balint (foto), ar putea prelua şefia Asociaţiei Salvital.
Amintim că acesta se află acum sub control judiciar, fiind cercetat într-un dosar de corupţie, împreună cu Mircea Moloţ şi mai mulţi oameni de afaceri din judeţ. La fel ca şi fostul său şef, Tiberiu Balint nu are voie să muncească în Consiliul Judeţean, în locul lui fiind numit cu interimat consilierul judeţean Adrian David. Iar cum măsura controlului judiciar poate fi prelungită până la doi ani şi, odată cu ea, şi interdicţia impusă de instanţă lui Balint de a se prezenta la locul de muncă din Consiliul Judeţean, acesta, zic surse din PNL, a început demersurile la colegii din partid pentru a fi numit director la Salvital Hunedoara.
Întrebat despre această chestiune, vicepreşedintele CJ, Dorin Gligor, cel care conduce în prezent instituţia judeţeană, ne-a declarat că este adevărat că Balint vrea să fie numit la conducerea Asociaţiei Salvital Hunedoara.
Numai că, întrebat fiind de MESAGERUL HUNEDOREAN despre această perspectivă, Tiberiu Balint a declarat textual: „Nu ştiu nimic despre o asemenea propunere” (?!). Ciudat este cum s-au gândit colegii lui să-l propună pentru o asemenea funcţie fără să-l consulte şi pe el.
Apoi, Balint ne-a  mai declarat că a cerut procurorilor să îi anuleze interdicţia de a se prezenta la serviciu, susţinând că, în funcţia de vicepreşedinte al CJ Hunedoara, nu avea atribuţii. Potrivit lui Balint, atribuţiile îi erau date de şeful instituţiei, nu le avea prin fişa postului. Procurorii au termen să răspundă la această solicitare 30 de zile.
Pentru a lămuri, totuşi, lucrurile, l-am abordat telefonic şi pe deputatul Bogdan Ţîmpău, cel care este copreşedinte al organizaţiei judeţene Hunedoara a PNL (noul PNL), care ne-a declarat, după oarece ezitări, că au existat discuţii formale în partid, referitor la propunerea ca Tiberiu Balint să fie numit la conducerea Asociaţiei Salvital Hunedoara.
Cum s-a ajuns la această propunere? Deputatul Bogdan Ţîmpău a recunoscut că propunerea ca vicepreşedintele suspendat al CJ Hunedoara să preia conducerea Asociaţiei Salvital, adică a SMURD-ului în judeţ, a venit chiar de la Balint, care le-a spus colegilor liberali că se află într-o situaţie financiară precară, familia sa trăind doar din salariul soţiei.

3 comentarii la „Tiberiu Balint vrea să ajungă şef la Salvital

 • 6 aprilie 2015 la 23:19
  Permalink

  Parca a oferit servicii de consultanta in valoare de 5 miliarde lei vechi…s-au terminat banii?
  Daca este un profesionist atat de bun, cum de nu mai da ceva consultante?

  Sau prefera doar functii de la director in sus? Fara partid nu se poate baiete?
  Vreau si eu director la Salvital. Cand se da concurs?

 • 7 aprilie 2015 la 0:45
  Permalink

  Sa iasă din viata politica. Nu e posibil ca un om anchetat pentru fapte de corupție sa mai ocupe funcții în instituțiile statului. E prea mult, un tupeu ieșit din comun. Are o ditamai vila în Zăvoi, conducea Mercedes ultimul model (50.000 euro), făcea SF-uri la primăriile din județ, pe zeci de mii de euro, pe deasupra mai e și suspect de fapte de corupție. Rușine domnule Balint, rușine !

 • 7 aprilie 2015 la 8:48
  Permalink

  acesti oameni va place sau nu,nu au alta specializare decit delapidarea banului public,si o va face in continuare cu concursul celor de teapa lui.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Sute de copii au plătit bilet la cinematograf şi n-au văzut mai nimic

Prima zi din săptămâna „Şcoala altfel“ a început prost pentru unii elevi deveni. Nu-i destul că au scos bani din...

Aerodromul de la Săuleşti va fi modernizat

Ieri s-au pus bazele unui acord de asociere pentru modernizarea infrastructurii aerodromului de la Săuleşti. În această asociere sunt cuprinşi...

Bulina neagră, 7.04.2015

Mircea Moloţ, preşedintele suspendat al CJ Hunedoara Pentru că a înfiinţat Compania Judeţeană de Turism, menită a promova judeţul din

Închide