Profesori corigenţi la titularizare

20 iulie 2009 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

01 titularizari

Nicolle Ebner

 Doar 385 din cei 1.056 de participanţi la examenul de titularizare, desfăşurat în judeţul Hunedoara în data de 15 iulie, au obţinut medii peste 7.00. La concurs s-au obţinut doar patru note de 10 şi îmbucurător, faţă de alte judeţe, la noi, nici un concurent nu a luat nota 1.

Patru note de 10, sute de note sub cinci
Potrivit inspectorului şcolar general, Sorin Radu, la concursul pentru ocuparea celor 90 de posturi titularizabile s-au înscris 1.530 de candidaţi, dar s-au prezentat la examen doar 1.056, dintre care unul  fiind eliminat, deoarece a fost prins cu fiţuici, iar 78 de absolvenţi ai Universităţii “Spiru Haret” din Bucureşti, secţia ID (învăţământ la distanţă) au fost scoşi din concurs, după ce Ministerul Educaţiei a constatat că forma de învăţământ absolvită de ei nu este acreditată. Înainte de depunerea celor 162 de contestaţii, situaţia se prezintă în modul următor: 385 de candidaţi, reprezentând peste 34 la sută, au obţinut medii peste 7.00, iar cei mai mulţi concurenţi (305), reprezentând aproape 29 la sută, au obţinut note între 5 şi 5,99. Un procent de 18,37 la sută dintre profesorii înscrişi la examenul de titularizare pe post au rămas corigenţi, obţinând note mai mici de cinci.

Repartizarea pe posturi, între 22-23 iulie
În zilele de 18 şi 19 iulie s-au depus 162 de contestaţii, la centrele de examen, iar rezultatele finale se vor afişa pe 21 iulie. Candidaţii care au obţinut note sub cinci au şansa să ocupe locurile libere rămase, dar numai după ce dau un nou examen la sfârşitul lunii august şi iau note peste cinci. Sau, pot opta pentru supliniri necalificate. În cazul în care nu sunt solicitări la supliniri necalificate, se va apela la pensionari calificaţi, a precizat Sorin Radu. Repartizarea se va face în şedinţă publică în zilele de 22 şi 23 iulie. În judeţul Hunedoara, doar 90 de posturi au fost titularizabile, restul  fiind pentru suplinitori.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Multe goluri, o singurã absenţã

Ediţia 2009 a Cupei Primăriilor a debutat cu dreptul, întrucât în cele şapte partide disputate în prima etapă, s-au încris...

“Abramburica”, în pericol?

Liderul grupului parlamentar al PSD din Cameră, Viorel Hrebenciuc, a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că nu se pune...

Copil rănit grav

Un copil de nouă ani a fost accidentat, în Deva, pe strada Transilvaniei, de către o şoferiţă. Băiatul se dădea...

Închide