Sport

Multe goluri, o singurã absenţã

11 x 1 duelurile pentru minge au fost deseori aprige, insa meciul s-a incadrat in limitele fair-play-ului

Ciprian Marinuţ

Ediţia 2009 a Cupei Primăriilor a debutat cu dreptul, întrucât în cele şapte partide disputate în prima etapă, s-au încris 37 de goluri. A existat însă şi o excepţie negativă de la regulă, în sensul că echipa comunei Buceş a abandonat înainte de start şi nu s-a prezentat la jocul pe care-l avea programat.

Pasiune şi suflet, în loc de tehnică şi tactică
Meciurile primei etape ale întrecerii rezervate jucătorilor amatori din mediul rural, organizate de Asociaţia Judeţeană de Fotbal Hunedoara şi Consiliul Judeţean, s-au disputat în limita sportivităţii şi au constituit spectacole fotbalistice agreabile. Chiar dacă execuţiile tehnice, organizarea tactică şi condiţia fizică au fost deficitare la majoritatea echipelor, jucătorii amatori au înlocuit ingredientele forte din partidele profesioniştilor, cu ambiţie, determinare, pasiune şi mult suflet, iar fotbalul n-a fost „păcălit”. Drept dovadă, în cele şapte partide disputate, s-au marcat 37 de goluri, prima etapă având astfel o medie de 5,2 goluri pe meci (nu am inclus în calcul meciul nedisputat omologat cu 3-0). Dincolo de rezultate, toate echipele pot fi considerate câştigătoare, întrucât jucătorii amatori au înlocuit leneveala de ieri cu odihna, prin mişcare fizică şi, în plus, au avut ce povesti la berea de după meci.

Ilia, prima „vedetă” a competiţiei
Performera rundei este echipa comunei Ilia, care a spulberat cu scorul de 7-1 formaţia comunei Veţel, însă cel mai halucinant meci a fost cel dintre Peştiş şi Zam, scor 4-5. „Echipa din Ilia îmbină experienţa unor foşti jucători, care au activat în Liga a IV-a, cu elanul şi talentul tinerilor care aspiră la afirmare. Ilia a jucat mai lucid şi mai în viteză decât adversara sa, deşi a avut şi ea multe lacune tehnico-tactice. Meciul dintre Peştiş şi Zam a avut un scenariu halucinant, întrucât fiecare echipă s-a aflat pe rând la cârma partidei şi la conducere pe tabela de marcaj. La final, formaţia din Zam a avut mai mult suflu şi noroc şi a câştigat”, a spus Adrian Radu, observatorul delegat de AJF la cele două jocuri.

Băiţa a învins finalista
Un alt meci interesant al primei etape a fost cel dintre echipele Şoimuş şi Băiţa, în care s-a consemnat prima surpriză a întrecerii. Gruparea din Şoimuş, finalista din 2007, a fost învinsă cu 3-2, după un joc în care a egalat de două ori, dar n-a mai avut forţa să o facă şi a treia dată. Prima ocazie a partidei a fost semnată de Kadar (min. 3), căpitanul celor de la Şoimuş, care a ţintit bara din lovitură liberă de la 16-17 metri. Peste patru minute, la un contraatac fulger, Roman a deschis scorul pentru Băiţa, după ce a scăpat singur cu portarul şi a şutat pe sub el. Şandru (18) a egalat pentru cei din Şoimuş, înscriind cu o deviere cu capul pe spate, după o degajare lungă, gol mai rar văzut în meciurile profesioniştilor. Imediat după pauză, Roman (32) a adus din nou în avantaj echipa din Băiţa, pentru că s-a aflat la locul potrivit, după o gafă a portarului advers. Replica formaţiei din Şoimuş a venit de la acelaşi Şandru (42) care a egalat din nou cu un şut din careu, după o eroare a libero-ului Floricel Cuş. Soarta partidei a fost decisă de căpitanul echipei din Băiţa, Miheţ (47), care a marcat golul victoriei cu un şut plasat din careu, după o centrare a lui Iacob. „În locul celor de la Buceş, care au abandonat întrecerea, vom înscrie cel mai probabil o altă echipă. La final, toate participantele vor primi câte un echipament şi o minge de la AJF”, a spus Bogdan Sever, vicepreşedintele AJF Hunedoara, care a supervizat partidele de la Certej.

Cupa Primăriilor
Rezultatele etapei I, duminică, 19 iulie
Zona Băcia (Stadion Băcia)
grupa A: Băcia – Romos 1-4
grupa B: Boşorod – Beriu 2-4
Zona Sălaş (Teren Sălaş)
Răchitova – Sălaş 2-1
Berthelot – Sarmizegetusa 1-1
Zona Ilia (Stadion Ilia)
Veţel – Ilia 1-7
Peştiş – Zam 4-5
Zona Certej (Stadion Certej)
ora 10.00: Rapolt – Buceş 3-0 (neprezentare)
ora 11.30: Şoimuş – Băiţa 2-3
Semifinalele în care se vor întâlni câştigătoarele celor patru grupe zonale se vor disputa în 9 august, cel mai probabil la Băcia, iar finala va avea loc în 16 august probabil la Certej.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.