ActualitateFlash

Profesori corigenţi la titularizare

Livia Botici

Dintre cele 875 de cadre didactice, care au susţinut în data de 14 iulie, examenul de titularizare, doar 633 au reuşit să obţină note peste 5. Restul, adică 242, nu au fost suficient de pregătiţi, pentru a putea trece de acest prag.

Dascăli de Chimie, slab pregătiţi

Cea mai mare parte dintre profesorii care au susţinut examenul de titularizare a dezamăgit. Asta, pentru că, trei sferturi dintre aceştia, adică în jur de 570, nu au obţinut note mai mari de 7, cu toate că, dacă ar fi ajuns la catedră, ar fi pretins de la elevii lor numai note de 10. „Rata de promovabilitate, înregistrată în acest an, este de 72 la sută. Noi ne-am fi dorit ca toţi candidaţii să obţină note mari, dar nu a fost aşa, a fost obţinută o singură notă de 10 la disciplina Latină. Dintre cei 875 de profesori care au susţinut lucrările scrise, 242 au luat note sub 5. De asemenea, au existat discipline la care, dintre toţi dascălii care au susţinut examenul, nici unul nu a promovat. Spre exemplu, la Chimie, dintre cele nouă cadre didactice, care au vrut să obţină un post, nici una nu a fost declarată admisă, deoarece au fost evaluate cu note între 2 şi 4,1”, ne-a declarat Camelia Beşleagă, inspector la Resurse Umane, în cadrul Inspectoratului Şcolar Hunedoara.

Cei mai buni au întâietate

În acest an, Inspectoratul Şcolar Hunedoara a scos la concurs 105 posturi titularizabile, dar există şi materii, pentru care personalul existent astăzi, în sistem, este suficient. „Disciplinele Religie, Educaţie Fizică şi Sport, Fizică, Istorie şi Geografie nu au posturi titularizabile, pentru că există profesori care sunt deja titulari”, a mai spus Camelia Beşleagă. În perioada 22-23 iulie, candidaţii care au reuşit să obţină note peste 7, la examenul de titularizare, vor putea participa la prima şedinţă publică. Apoi, în intervalul 27-30 iulie, pentru posturile rămase vacante, se va desfăşura o a doua şedinţă publică, la care vor participa profesorii care au obţinut note între 5 şi 7, alături de cei care beneficiază de continuitate. Cei care au luat note sub 5 mai au şanse la catedră, doar ca suplinitori, şi asta, în situaţia în care mai există posturi libere, după primele două şedinţe publice.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura