Produse din carne expirate sau aproape expirate

14 ianuarie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Maximilian Gânju

Un control tematic derulat de inspectorii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor a scos la iveală mai multe nereguli şi s-a lăsat cu amenzi de peste 1,5 milioane de lei.

Vizat a fost comerţul cu produse din carne, controlul fiind derulat la nivelul ţării în perioada 24.10 – 09.11.2018. Inspectorii OPC au descoperit în judeţul Hunedoara o serie de abateri legate de comerţul cu produse din carne ce prezentau data durabilităţii minimale/ data limită de consum depăşită faţă de cea stabilită de producători. Acest aspect putea prezenta un posibil pericol pentru consumatori, au concluzionat inspectorii.
Totodată, la unele unităţi de alimentaţie din judeţ controlate au fost descoperite produse puse la vânzare fără a avea etichetele cu elemente de identificare, dar şi lipsa declaraţiei nutriţionale. Alte deficienţe au fost legate de neevidenţierea prin semne grafice distincte a ingredientelor cu efect alergen ori neafişarea preţului de vânzare. La cumpărarea produselor din carne inspectorii spun că trebuie acordată atenţie deosebită la aspectul produsului, atât exterior cât şi în secţiune, dacă este posibil. Totodată, consumatorii sunt sfătuiţi să nu cumpere produse din carne din locuri neautorizate, în care comerciantul respectiv nu are posibilitatea să asigure condiţiile optime de transport, depozitare şi comercializare şi nu poate elibera bon de casă.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Ambulanţă implicată într-un accident

O ambulanţă a serviciului de prim-ajutor care deserveşte estul Văii Jiului, respectiv localitatea Petrila, a fost uşor avariată în urma...

„Bonnie şi Clyde ai Estului“, condamnaţi fără să-şi recunoască faptele

Cuplul criminal Varga Şandor şi Turi Emeşe (foto) a fost condamnat la finele anului trecut, pentru tentativă de omor deosebit...

Prinşi cu lemn furat din pădure

Doi hunedoreni sunt cercetaţi penal pentru tăiere ilegală de arbori, iar un al treilea a fost amendat, după ce au...

Închide