Produse alimentare expirate descoperite de poliţiştii locali din Hunedoara

28 februarie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

Adriana Năstase

Poliţiştii locali din municipiul Hunedoara au trecut, recent, la verificarea produselor din supermarketuri, dar şi din magazinele mici, descoperind mai multe produse expirate.
„Poliţiştii locali au verificat marii comercianţi, adică supermarket-urile din oraş, dar şi pe micii comercianţi. Bineînţeles că scopul principal al acestei acţiuni nu a fost amendarea lor – produsele alimentare au fost verificate pentru că multe sunt cumpărate şi apoi consumate de copii. Ne dorim să nu mai găsim produse cu termenul de valabilitate depăşit, iar pentru aceasta am dat mai multe avertismente comercianţilor pe care i-am depistat cu probleme. Pe această cale, dorim să le atragem atenţia părinţilor să nu îşi expună copiii la riscul de îmbolnăvire pe care consumarea produselor expirate îl prezintă! Citiţi cu atenţie etichetele alimentelor cumpărate şi învăţaţi-i pe copii să facă la fel. Dăm doar câteva exemple: am găsit sucuri expirate de jumătate de an, chips-uri şi cornuri cu ciocolată cu termenul de valabilitate depăşit, produse de patiserie al căror termen de valabilitate nu era afişat deloc. În baza Legii 12/1990, privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, constituie contravenţie expunerea spre vânzare ori vânzarea de mărfuri sau orice alte produse fără specificarea termenului de valabilitate ori cu termenul de valabilitate expirat. Contravenţia se sancţionează cu amendă de la 2.000 lei la 20.000 lei“, se arată într-un comunicat al Poliţiei Locale Hunedoara.
Poliţia Locală a municipiului Hunedoara a verificat în total 21 de agenţi economici şi au fost aplicate 17 sancţiuni, în valoare totală de 185.000 de lei.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Autobuze moderne în Deva din luna martie

Primarul Devei, Florin Oancea, a declarat că societatea de transport a primăriei a achiziţionat mai multe autobuze din Israel. Potrivit...

Comunicat de presă al PSD Hunedoara

Decizia preşedintelui României de a trimite Legea Bugetului de stat la CCR nu este altceva decât o ambiţie personală, care...

Bulina neagră, 1.03.2019

Nicolae Maier, locuitor din municipiul Vulcan Pentru că a fost condamnat la 6 ani şi 8 luni închisoare şi 3...

Închide