Actualitate

Procurorii vor primele concluzii de la INSEMEX

Maximilian Gânju

O echipă formată din procurorii care investighează tragedia produsă la maternitatea Giuleşti va discuta cu specialiştii Institutului Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Securitate Minieră şi Protecţie Antiexplozivă Petroşani, pentru a afla primele concluzii ale expertizei tehnice.

Expertiza, în plină desfăşurare
Procurorii erau aşteptaţi să ajungă la Petroşani, însă, directorul INSEMEX a declarat că nu a fost anunţat de acest lucru. Toate echipamentele din salonul maternităţii Giuleşti, unde a avut loc tragedia, se află într-un laborator al Institutului Naţional din Petroşani, unde cercetătorii lucrează pentru a arăta cum s-a declanşat incendiul şi dacă aparatele aveau probleme tehnice.
„Expertiza este în plină desfăşurare şi se lucrează câte 15 ore pe zi. Este o echipă formată din cel puţin 30 de oameni care fac expertiza”, a precizat, Constantin Lupu (medalion), directorul INSEMEX Petroşani. Termenul de două săptămâni, avansat pentru expertiză, expiră în această săptămână, când specialiştii speră să aibă primele rezultate. Cercetătorii mai au nevoie de o serie de documente, pe lângă probele ajunse deja la institut, pentru a putea finaliza expertizele. Totodată, va fi verificat şi aparatul de aer condiţionat, la care anchetatorii presupun că s-ar fi produs scurtcircuitul.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura