Procurorii vor primele concluzii de la INSEMEX

31 august 2010 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Maximilian Gânju

O echipă formată din procurorii care investighează tragedia produsă la maternitatea Giuleşti va discuta cu specialiştii Institutului Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Securitate Minieră şi Protecţie Antiexplozivă Petroşani, pentru a afla primele concluzii ale expertizei tehnice.

Expertiza, în plină desfăşurare
Procurorii erau aşteptaţi să ajungă la Petroşani, însă, directorul INSEMEX a declarat că nu a fost anunţat de acest lucru. Toate echipamentele din salonul maternităţii Giuleşti, unde a avut loc tragedia, se află într-un laborator al Institutului Naţional din Petroşani, unde cercetătorii lucrează pentru a arăta cum s-a declanşat incendiul şi dacă aparatele aveau probleme tehnice.
„Expertiza este în plină desfăşurare şi se lucrează câte 15 ore pe zi. Este o echipă formată din cel puţin 30 de oameni care fac expertiza”, a precizat, Constantin Lupu (medalion), directorul INSEMEX Petroşani. Termenul de două săptămâni, avansat pentru expertiză, expiră în această săptămână, când specialiştii speră să aibă primele rezultate. Cercetătorii mai au nevoie de o serie de documente, pe lângă probele ajunse deja la institut, pentru a putea finaliza expertizele. Totodată, va fi verificat şi aparatul de aer condiţionat, la care anchetatorii presupun că s-ar fi produs scurtcircuitul.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Gheorghe Barbu nu mai vrea ministru

Surse din cadrul Parlamentului susţin că este posibil ca hunedoreanul Gheorghe Barbu (foto), secretarul general al Camerei Deputaţilor, să revină...

Minerii încep protestele

Peste 1500 de mineri sunt aşteptaţi să ia parte, vineri, 3 septembrie, la un miting şi un marş de protest,...

Învinşii strigă hoţii, iar câştigătorii se-mbată cu speranţe

Eşecul usturător suferit de Minerul Lupeni în deplasare cu Petrolul Ploieşti este pus de oficialii „lupilor negri” în cârca arbitrilor....

Închide