Gheorghe Barbu nu mai vrea ministru

31 august 2010 | 1 Comentariu | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Nicolle Ebner

Surse din cadrul Parlamentului susţin că este posibil ca hunedoreanul Gheorghe Barbu (foto), secretarul general al Camerei Deputaţilor, să revină în funcţia de ministru al Muncii.
„Sper să nu…”
Evaluarea guvernului, pe care Traian Băsescu a anunţat-o pentru începutul lunii septembrie, s-ar putea lăsa cu patru remanieri din funcţiile ministeriale. Deocamdată, oficial, nu se ştie cine va rămâne fără portofoliu, însă în rândurile PDL, au început să circule numele unor potenţiali înlocuitori. Potrivit site-ului www.pesurse.ro, pentru ministerul Muncii sunt vehiculate deja două nume ale unor foşti miniştri de resort. Este vorba de Marian Sârbu, preşedintele UNPR, care, la mijlocul lunii iunie a acestui an, nega cu vehemenţă informaţiile vehiculate de reprezentanţii PSD, potrivit cărora ar fi negociat funcţia de ministru al Muncii, în cazul unei remanieri şi de Gheorghe Barbu, care a deţinut acest portofoliu în perioada decembrie 2004-aprilie 2007. Cu ocazia bilanţului făcut la încheierea mandatului, Barbu a prezentat ca realizări creşterea procentuală a pensiilor cu 35 la sută, deşi era prevăzută o mărire de 30 la sută, precum şi creşterea salariului mediu cu mult peste media prognozată. Aceleaşi surse parlamentare susţin că Marian Sârbu ar putea ieşi din ecuaţie, din cauza problemelor de sănătate, el riscând să rateze nominalizarea.
Însă, nici Gheorghe Barbu nu pare prea bucuros să primească un nou mandat în fruntea ministerului Muncii. „Sper că nu voi fi desemnat să preiau conducerea ministerului. Deocamdată, sunt doar zvonuri neoficiale, deci, nu este nimic concret, şi sper ca ele să nu fie reale”, a declarat Gheorghe Barbu, pentru MESAGERUL HUNEDOREAN.

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Mihai spune:

    Petrosaniu si Valea Jiului l-au votat pe Gheorghe Barbu pentru functia de senator si chiar daca nu a iesit el ramane un om serios si bine pregatit profesional de care noi din Valea Jiului putem conta , depinde acum si de el.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Minerii încep protestele

Peste 1500 de mineri sunt aşteptaţi să ia parte, vineri, 3 septembrie, la un miting şi un marş de protest,...

Învinşii strigă hoţii, iar câştigătorii se-mbată cu speranţe

Eşecul usturător suferit de Minerul Lupeni în deplasare cu Petrolul Ploieşti este pus de oficialii „lupilor negri” în cârca arbitrilor....

Pericolul din spitalele hunedorene

Hidranţi care nu sunt prevăzuţi cu furtunuri de apă, instalaţii electrice care utilizează siguranţe necalibrate sau scări de rezervă blocate...

Închide