Actualitate

Minerii încep protestele

Peste 1500 de mineri sunt aşteptaţi să ia parte, vineri, 3 septembrie, la un miting şi un marş de protest, ce vor fi organizate în oraşul Uricani, sindicatele fiind îngrijorate de perspectiva închiderii a trei exploatări de huilă din Valea Jiului.

“Motivaţia acţiunii de protest este legată de posibila închidere a unor exploatări miniere din Valea Jiului. Pe actualul scenariu al Ministerului Economiei, care nu este stabilit încă la modul concret, este vorba de închiderea minelor Paroşeni, Uricani şi Petrila”, a declarat, ieri, preşedintele Ligii Sindicatelor Miniere Valea Jiului (LSMVJ), Zoltan Lacataş. Liderul sindical a acuzat lipsa unui program concret de investiţii în mineritul Văii Jiului şi faptul că nu s-a constituit o comisie interministerială, care să analizeze perspectiva şi soluţiile de urmat în zonă. Lacataş a explicat că un proiect de regulament al Comisiei Europene, care va fi discutat în septembrie, prevede că minele de huilă nerentabile nu vor putea beneficia de subvenţii, de anul viitor, decât dacă este prezentat un plan de închidere al acestora până la 31 octombrie 2014.
De asemenea, sindicaliştii sunt nemulţumiţi de faptul că exploatările de cărbune din cadrul Companiei Naţionale a Huilei (CNH) Petroşani nu au fost incluse în cadrul unei companii energetice, măsură apreciată de liderii minerilor, în mai multe rânduri, ca fiind una ce ar putea asigura viitorul minelor din Valea Jiului. Preşedintele LSMVJ a adăugat că protestul de vineri, de la Uricani, ar putea continua şi cu alte acţiuni ale sindicatelor, în funcţie de rezoluţiile ce vor fi adoptate de organizaţiile de la fiecare sucursală minieră din cadrul CNH Petroşani. (Agerpres)

One thought on “Minerii încep protestele

  • Toti cetateni Vaii Jiului sa mearga sa protesteze la Bucuresti ca este o zona saraca fara suprafete arabile este foamete in Vale.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura