Sport

Învinşii strigă hoţii, iar câştigătorii se-mbată cu speranţe

Ciprian Marinuţ

Eşecul usturător suferit de Minerul Lupeni în deplasare cu Petrolul Ploieşti este pus de oficialii „lupilor negri” în cârca arbitrilor. Iar victoriile obţinute de Mureşul Deva, FC Hunedoara şi CFR Simeria dau speranţe devenilor că vor avea un sezon liniştit şi încredere hunedorenilor şi simerienilor că au forţă să se bată pentru promovare.

„Arbitri fomişti“
Oficialii grupării din Lupeni, învinse cu 0-4, de Petrolul Ploieşti, au pus tunurile pe arbitrul Marius Bocăneală (Galaţi), care a acordat două penalty-uri şi o eliminare împotriva trupei antrenate de Ionel Augustin. „Am fost furaţi ca în codru. Arbitrii partidei de la Ploieşti sunt nişte fomişti, care şi-au bătut joc de o echipă. Bocăneală nu are ce căuta în arbitrajul românesc. Ne-am dus să-i cerem explicaţii după meci şi era ca un mieluşel în faţa noastră. Nu a scos două vorbe”, a declarat directorul executiv de la Minerul, Vasile Stafie.

Mai vrea jucători
Antrenorul Mureşului, Gică Barbu, a rămas cu picioarele pe pământ, după succesul surprinzător, 3-0, cu FC Silvania, din prima etapă. Tehnicianul a recunoscut tacit că echipa mai are multe de pus la punct, precizând că mai e nevoie de câţiva jucători pentru completarea lotului. „Avem nevoie urgentă de un atacant şi un mijlocaş central”, a spus Barbu. Cu 2-3 înaintea debutului campionatului, Mureşul a transferat şapte jucători: portarul Pîrvu, fundaşii Gongolea (ex-FCM Tg. Mureş) şi Coca (ex-Liberty Salonta), mijlocaşii Gîrlă şi Melcea (ambii ex-FCM Rm. Vâlcea) şi Trif (ex-Dacicus Orăştie), la care se adaugă vârful Dîrvaru, revenit acasă, după un împrumut de un sezon la Fortuna Covaci.

Au valoare şi vor promovare
Gheorghe Cornea, antrenorul echipei CFR Simeria, care a dispus cu 4-2 de Milenium Giarmata, în prima etapă, susţine că adevărata valoare a formaţiei s-a văzut în primele 55 de minute, când feroviarii au condus cu 4-0. „Am vrut să tranşăm soarta partidei cât mai repede şi am jucat perfect până la 4-0, în minutul 55. Apoi, şi-a spus cuvântul oboseala acumulată în cele 120 de minute ale meciului de Cupă cu Unirea Alba Iulia, jucat la 32 de grade Celsius, şi au apărut unele erori. Nu sunt însă îngrijorat şi susţin în continuare că putem juca la victorie orice meci, pentru că echipa are valoare. Urmează un joc dificil cu Poli II Timişoara, pe care o prindem exact când gruparea de Liga I e în pauză şi poate trimite unii jucători la echipa secundă, dar putem învinge”, a spus Cornea.

Spectacol şi eficienţă
FC Hunedoara a avut un start lansat şi după 5-0 cu Bihorul Beiuş e lideră a clasamentului. Antrenorul Eusebiu Şuvagău spune că alb-albaştrii vor să continue seria spectacolelor cu multe goluri şi să promoveze. „Noi vrem să jucăm un fotbal spectaculos şi să marcăm multe goluri în toate meciurile. Mai avem însă multe de pus la punct, pentru că suntem, la început de drum, dar credem în promovare. Strângem informaţii despre adversara din etapa a II-a (Unirea Sânnicolau Mare n.r) şi vom încerca să câştigăm şi acel meci. Rămâne de văzut cum vor reacţiona jucătorii la partidele din deplasare, pentru că de regulă, fotbaliştii români sunt deficitari la acest capitol”, a spus Şuvagău.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura