Actualitate

Pericolul din spitalele hunedorene

Livia Botici

Hidranţi care nu sunt prevăzuţi cu furtunuri de apă, instalaţii electrice care utilizează siguranţe necalibrate sau scări de rezervă blocate de fişete cu acte sunt doar câteva dintre deficienţele constatate de pompierii hunedoreni, în cadrul unei acţiuni de control efectuată în spitalele din judeţ.

Nu sunt bombe, dar pericol este
„Echipa mixtă de control, formată din pompieri militari şi reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara, a verificat 14 spitale şi sanatorii. Au fost aplicate 18 avertismente şi au fost stabilite termene pentru eliminarea deficienţelor constatate, până pe data de 14 septembrie. Nu există adevărate bombe în spitale, dar deficienţele întâlnite pot cauza incendii, dacă nu sunt remediate”, a declarat ieri, într-o conferinţă de presă, şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara, maiorul Viorel Demean. Potrivit raportului întocmit de ISU Hunedoara, mai mulţi hidranţi interiori de la spitalele din Deva, Petroşani, Brad, Orăştie şi Haţeg nu aveau toate accesoriile necesare, de la furtunuri lipsă, până la robineţi sau dispozitive care ar fi trebuit montate la capătul furtunurilor pentru apă. De asemenea, în mai multe spitale, lipseau corpurile de iluminat care, ar fi trebuit să marcheze prezenţa hidranţilor interiori şi exteriori, dar şi a scărilor de rezervă, ce ar putea fi folosite de personal sau bolnavi ca ieşiri în caz de incendiu.

Uşă de evacuare blocată
Pompierii militari au constatat că la spitalele din Vulcan, Lupeni, Brad, Orăştie, Petrila, Haţeg, Simeria, Călan, Geoagiu şi la secţiile de neurologie şi TBC ale spitalului din Deva, tablourile electrice funcţionau fără să aibă siguranţe calibrate. Raportul ISU mai arată că la spitalul din Deva, uşa de evacuare de la casa scărilor, ce poate fi folosită ca a doua cale de evacuare în caz de incendiu, este blocată la toate etajele clădirii principale, din motive care ţin de circuitul bolnavilor. În plus, la secţia de primire a urgenţelor, calea de evacuare a fost micşorată, pentru că lângă pereţi au fost depozitate mai multe fişete din metal. Şeful ISU Hunedoara a precizat că seria controalelor în cele 14 spitale ale judeţului va fi reluată după data de 14 septembrie, pentru a se constata modul în care conducerile unităţilor sanitare s-au implicat în rezolvarea deficienţelor constatate. Comisia de control a fost instituită prin ordin al prefectului judeţului Hunedoara, Attila Dezsi, iar raportul întocmit de membrii acesteia va fi trimis Ministerului Sănătăţii.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura