www.mesagerulhunedorean.ro

Problemele CEH ajung pe masa ministrului Energiei

04 termocentrala-mintia-1Vineri, 11 martie, la Prefectura judeţului Hunedoara a fost convocată o şedinţă a Comisiei de Dialog Social (CDS) la solicitarea Blocului Naţional Sindical (BNS). Tema dezbaterii a fost activitatea Complexului Energetic Hunedoara (CEH) şi situaţia în care se află angajaţii societăţii.

Astăzi, prefectul judeţului, Sorin Vasilescu, se va afla la Bucureşti pentru a se întâlni cu ministrul Energiei, căruia îi va prezenta concluziile şedinţei CDS. De asemenea, o delegaţie a sindicatelor prezente la şedinţa de la prefectură se va deplasa miercuri în Capitală pentru a continua discuţiile la nivel ministerial.
La şedinţa de la Prefectura Hunedoara au fost prezenţi reprezentanţii sindicatelor CEH afiliate la BNS, administratorul judiciar, administratorul special şi directorul general al complexului, directorii termocentralelor Mintia şi Paroşeni, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Dorin Gligor, prefectul Sorin Vasilescu şi subprefectul Fabius Tiberiu Kiszely. Ministerul Energiei a fost reprezentat de Diana Moldovan, director de cabinet al Secretarului de Stat. În cadrul discuţiilor, sindicatele au făcut propuneri privind întocmirea unui plan viabil de reorganizare a CEH, astfel încât să se evite intrarea în faliment a agentului economic. Totodată, s-a propus să se aibă în vedere un sistem de măsuri de protecţie socială pentru salariaţii care vor ieşi din sistem înainte de vârsta de pensionare. (N. Bumbac)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.