Sport

Probleme pentru desfășurarea Jocurilor Olimpice de iarnă

Tulpina Omicron a noului coronavirus re­prezintă deja o provocare suplimentară pen­tru organizatorii Jocurilor Olimpice 2022 de iarnă de la Beijing (programate în pe­rioada 4-20 februarie), care rămân, to­tuși, op­timiști privind reuşita evenimen­tu­lui.

Fără îngrijorări
Purtătorul de cuvânt al Ministerului de ex­terne chinez , oficialul Zhao Li Jian, a declarat că „tulpina Omicron va aduce câteva pro­vocări în materie de luptă contra epide­miei. China are experienţă în materie şi sunt de­plin convins că Jocurile Olimpice de iarnă se vor derula fără îngrijorări şi cum a fost pre­văzut”.
China a gestionat până acum foarte bine pandemia de coronavirus prin o serie de mă­suri restrictive, precum limitarea zbo­ru­rilor internaţionale, carantină obligatorie pen­tru cei sosiţi din străinătate, depistarea şi izolarea contacţilor, graţie unor aplicaţii care urmăresc deplasările.
Viaţa a revenit la cursul normal încă din primăvară, chiar dacă în ţară au mai apărut focare sporadice.
Jocurile de la Beijing se vor derula într-o bulă sanitară, care nu va putea fi părăsită de cei 2.900 sportivi aşteptaţi şi care trebuie să fie vaccinaţi. Ei vor sta 21 de zile în carantină după sosirea ]n China şi vor fi supuşi zilnic unor teste. Doar spectatorii autohtoni pot urmări întrecerile olimpice.
China a înregistrat în ultimele săptămâni doar câteva zeci de cazuri zilnice de COVID-19, iar tulpina Omicron nu a fost încă de­tectată în ţară, cu excepţia teritoriului Hong Kong .

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura