Actualitate

Probleme financiare la Serviciul Județean pentru Ocrotirea Animalelor

Prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian, a participat la ședința extr­a­or­dinară a Adunării Generale a Aso­cia­ției de Dezvoltare Inter­co­mu­ni­tară „Ser­viciul județean pentru ocro­tirea animalelor fără stă­pân”, desfă­șu­rată la Inspectoratul Șco­lar Județean.
Întâlnirea a fost convocată din cauza pro­blemelor financiare ale Asociației apă­rute în urma neplății cotizației de către unii membri, pe anii 2020 și 2021.
Conform legii, Consiliile locale au obligația de a înființa servicii specializate pentru ges­tionarea câinilor fără stăpân și de a amenaja și suplimenta din fonduri pro­prii, în funcție de necesități, adă­pos­turi publice pentru câinii fără stăpân.
Prefectul Călin Petru Marian le-a trans­mis primarilor prezenți să nu considere ne­im­portantă rezolvarea situației câinilor fără stă­pân aflați pe străzi. De asemenea, pre­fec­tul ju­dețului a spus că deciziile ad­minis­tra­tive care vor fi luate în acest sens în locali­tă­țile hu­ne­dorene, trebuie să fie în concor­dan­ță cu si­guranța locuitorilor și cu prevederile legale privind protecția ani­malelor fără stă­pân. (A.N.)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura