Prinşi la braconaj

03 arme (1)

Nicoleta Popa

Poliţiştii hunedoreni au identificat cinci persoane pe fondul de vânătoare Ruda – Brad, care aveau asupra lor muniţie şi arme de vânătoare. Cu toate acestea, bărbaţii susţin că nu se aflau la vânat, ci căutau un câine pe care l-au pierdut.

Se aflau într-o maşină de teren
Cei trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 29 şi 62 de ani, sunt din Crişcior şi Blăjeni şi se aflau într-un autoturism de teren, când au fost opriţi de către oamenii legii, pentru un control. Trei dintre aceştia sunt membri vânători şi deţin permis de armă, iar ceilalţi doi sunt fără ocupaţie. În urma verificării autoturismului, poliţiştii au găsit trei arme de vânătoare, una cu glonţ şi două cu alice. Cu ocazia controlului corporal, asupra bărbaţilor au mai fost găsite 25 de cartuşe calibrul 12, un tub cartuş de vânătoare cu capsa percutată de acelaşi calibru şi 49 de minipetarde.

Nu au recunoscut
Bărbaţii au susţinut în faţa poliţiştilor că nu se aflau în acel loc pentru o partidă de vânătoare. Nu de aceeaşi părere sunt şi oamenii legii. Cei cinci s-au ales cu dosar penal şi sunt cercetaţi pentru infracţiunile de braconaj cinegetic, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi materialelor explozive.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.