Actualitate

Prins cu 15 kilograme de cannabis aduse din Spania!

Drogurile erau trimise din Spania printr-o firmă de curierat și ar fi fost vândute consumatorilor din centrul județului.

Avea şi un pistol
Polițiștii de la Combaterea Crimi­nalității Organizate s-au sesizat din oficiu și l-au prins pe traficant în fla­grant, însă acesta a susținut că dro­gurile erau pentru consum propriu și nu avea de gând să le vândă. Bărbatul a reușit să aducă în țară câteva kilo­grame de cannabis. „Angajații socie­tății de curierat au predat coletul in­cul­patului, acesta fiind imobilizat de or­ganele de cercetare penală la mo­mentul în care intenționa să introducă coletul în portbagajul autoturismului”, se arată în dosar. Polițiștii au mai des­coperit asupra individului și un pistol deținut ilegal, care face parte din ca­te­goria armelor de foc scurte, confecțio­nate special pentru a împrăștia gaze iritante, armă pe care suspectul a declarat că a găsit-o pe un deal de lân­gă Hunedoara. Tribunalul Hunedoara
l-a condamnat la pedeapsa de 3 ani pentru săvârşirea infracţiunii de intro­ducere în țară de droguri de risc. A mai primit doi ani pentru infracţiunea de oferire, punere în vânzare, vânzare, dis­tribuire, livrare cu orice titlu, tri­mi­tere, transport, procurare, cumpărare, deţinere ori alte operaţiuni privind circulaţia drogurilor de risc, fără drept, dar și 3 luni închisoare pentru in­frac­ţiunea de nerespectare a regimului armelor și munițiilor. Tânărul s-a ales cu o pedeapsă finală de 3 ani și 10 luni de închisoare. (M. Gânju).