ComunitatePolitica si administratie

Principala arteră rutieră a oraşului Petrila va fi modernizată în cadrul Programului Naţional de Investiţii ”Anghel Saligny”

Magdalena Șerban

Recent, primarul orașului Petrila a semnat un contract de finanțare la Mi­nisterul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației Locale, îm­preună cu secretarul de stat Alexandru Stoica, pentru moder­ni­zarea infrastructurii rutiere. Lucrările vor începe imediat după finalizarea procedurilor legale de licitație.

Un mare plus administrativ
Proiectul urmărește turnarea unui nou covor asfaltic pe strada Republicii din orașul Petrila, pe toată lungimea aces­teia, ceea ce înseamnă că traver­sarea zonei urbane a localității, de la un capăt până la celălalt, se va face pe un drum complet modernizat. Elementul de noutate pe care-l aduce acest proiect în ceea ce privește arhitectura de infrastructură este realizarea pri­mului sens giratoriu la intersecția stră­zilor Republicii și Minei. ”Am semnat, zilele trecute, la București, alături de secretarul de stat Alexandru Stoica în cadrul Ministerului Dez­voltării Lucră­rilor Publice și Admi­nistrației, un nou con­tract de finanțare pentru orașul Petrila prin Pro­gramul Național de In­vestiții Anghel Saligny. Prin acest pro­gram se va moderniza strada Repu­blicii, se va tur­na un nou strat de covor asfal­tic, se vor rea­liza parcări în zona cen­trală a ora­șului și în cartie­rul 8 Martie și 22 Decembrie, pre­cum și un sens giratoriu la intersec­ția străzii Re­publicii cu strada Minei. Mul­țumesc Gu­vernului României pentru această finanțare!”, a transmis Vasile Jurca, pri­marul din Petrila. Potrivit edilului, un oraș fără un trafic fluidizat nu face altceva decât să contribuie la stag­narea lucrurilor. ”Am văzut cu toții cât de mult a fost fluidizat accesul pe stra­da Republicii și traficul rutier prin sen­sul giratoriu de pe DN 66, cel de la intrarea în orașul Petrila dinspre Petroșani. De aceea ne-am propus să facem încă un pas în ceea ce privește circulația rutieră în orașul Petrila, prin cons­truirea acestui nou sens giratoriu, la intersecția stră­zilor Republicii și Minei. Acesta se im­pune cu atât mai mult cu cât perspec­tivele de dezvol­tare de pe platforma fostei Mine Petrila, atât în plan economic, cât mai ales, în plan turistic și cultural, vor crea un aflux de trafic rutier pe care îl avem deja în vedere și pe care, credem că prin acest sens giratoriu îl vom putea prelua cu succes. În plus, sensurile gira­torii sunt și ele­mente de arhitec­tură urbană care dau eleganță arte­relor rutiere și un aspect frumos în acea zonă a orașului Petrila”, a explicat alesul local.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura