ComunitatePolitica si administratie

Prin Hotărârea nr. 1/2024 de astăzi a Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă Simeria, a fost declarată stare de alertă în Oraşul Simeria. Aşteptăm acordul Prefectului Judeţului Hunedoara ca societatea SUPERCOM SA să facă oraşul curat din nou începând de mâine!

Comitetul Local pentru Situații de Urgență Simeria (CLSU) a constatat și decis măsuri pentru reducerea mizeriei și gunoaielor ce au năpădit orașul. Este singura modalitate legală prin care pot acționa astfel încât activitatea de salubrizare a orașului Simeria să nu fie întreruptă.
Deoarece hotărârea pe care am luat-o în calitate de președinte al CLSU Simeria trebuie validată de Prefectul Județului Hunedoara, astăzi prin adresa nr. 2369/20.02.2024 am transmis documentația necesară în vederea obținerii acestui acord.

Dacă hotărârea pe care am luat-o astăzi va fi aprobată în această seară sau mâine dimineață de către Prefect, conform discuțiilor purtate la nivelul conducerii SUPERCOM SA, aceștia mi-au comunicat că începând de mâine dimineață vor mobiliza personal și utilaje și vor interveni urgent pentru a asigura curățenia în orașul nostru.
AȘTEPTĂM ACORDUL PREFECTULUI LA HOTĂRÂREA DE ASTĂZI A CLSU SIMERIA PENTRU A PUTEA SĂ FIE DECLARATĂ STARE DE ALERTĂ ÎN ORAȘUL SIMERIA, CONFORM PROCEDURILOR. ESTE SINGURA MODALITATE LEGALĂ PRIN CARE POT INTERVENI ÎN CALITATE DE PRIMAR PENTRU A ASIGURA CONTINUITATEA ACESTUI SERVICIU PUBLIC.

După cum cunoașteți din informările mele anterioare, societatea SIMPRESTUTIL, al cărui acționar unic este Consiliul Local Simeria, nu mai poate să își desfășoare activitatea! Situația a fost generată de consilierii locali care au respins orice încercare a mea și a administratorului Ionuț Șimon de a stabiliza această firmă.

După cum se poate observa, pubelele din centrul orașului sunt pline de gunoaie, străzile sunt nemăturate, mizeria a năpădit orașul, imaginea fiind una dezolantă. Aceasta se datorează faptului că firma Simprestutil nu mai funcționează.
De aproape două luni, am încercat să-i conving pe consilierii locali să ia deciziile corecte în legătură cu această firmă, o firmă subordonată consiliului local, adusă de Iancu Sorin, fostul administrator, în imposibilitatea desfășurării activităților.

Ieri am convocat din nou consilierii locali în speranța că vor înțelege situația și vor lua decizia corectă. Nu s-a întâmplat acest lucru. Nici măcar în al doisprezecelea ceas consilierii locali nu au luat decizia necesară, amânând soluționarea. Astfel, aceștia au blocat din nou o nouă încercare de a rezolva problema. În aceste condiții, am decis să convoc Comitetul Local pentru Situații de Urgență al Orașului Simeria,  astfel încât să am posibilitatea legală de a acționa în calitate de primar asupra situației create de Consiliul Local.

Așa cum v-am informat, situația reală a firmei Simprestutil a fost prezentată consilierilor locali de către administratorul Ionuț Șimon, atunci când a preluat mandatul de la domnul Iancu Sorin, ca fiind una cu totul dezastruoasă. În doar zece luni, domnul Iancu Sorin, fostul administrator, a îndatorat firma cu peste o sută de mii de euro, iar salariile angajaților nu erau plătite la timp. În aceste condiții, după discuții purtate cu ANAF și la sfatul unor juriști specializați în insolvență, domnul Ionuț Șimon a propus consilierilor locali soluția reorganizării judiciare a firmei, ceea ce ar fi permis redresarea ei. De asemenea, le-a atras atenția consilierilor locali că decizia trebuie luată rapid, deoarece dacă nu ar fi acționat în regim de urgență, ANAF ar fi blocat conturile firmei. Ceea ce s-a și întâmplat. Consilierii locali au respins de două ori această propunere și printr-o Hotărâre de consiliul local au vrut să-l împuternicească pe dl. Șimon să gireze cu terenurile orașului datoriile Simprestutil. Acesta a refuzat o astfel de soluție riscantă și mi-a solicitat să-i accept demisia. În discuțiile purtate cu domnul Șimon referitoare la demisia sa, acesta mi-a explicat că nu vrea să fie obligat de consilierii locali să gireze terenurile orașului către ANAF, considerând că aceștia vor să-l implice în chestiuni riscante pentru oraș, chestiuni pe care nu dorește să și le asume.

În ședința de ieri a Consiliului Local Simeria, ca de fiecare dată, consilierii locali au încercat să-mi atribuie mie dezastrul făcut de Iancu Sorin, administrator pus în funcție de către acești consilieri, strigând în gura mare că primarul este de vină.

Atrag din nou atenția Coaliției Anti-Simeria că încercarea lor de a-i manipula pe simerieni, aruncând vina pe primar pentru toate mizeriile făcute acestui oraș timp de 3 ani, a făcut mult rău comunității noastre. Sunt convins că mizeriile pe care acești consilieri le-au făcut comunității nu vor înceta nici în acest an, faptele lor dovedind acest lucru.

Ca de fiecare dată, și acum am urmat căile legale pentru a rezolva problemele generate de Coaliția Anti-Simeria. Decizia mea de a convoca CLSU Simeria a fost singură modalitate legală în vederea rezolvării urgente a acestei probleme.

Recent, un consilier local din Coaliţia Anti-Simeria la una dintre şedinţe îmi transmitea că „ei deţin puterea”. Le transmit şi eu, la rândul meu, ca voi continua să apăr cu bună-credinţă binele orşului Simeria şi al locuitorilor comunităţii noastre, folosindu-mă de toate mijloacele pe care mi le conferă lege. Aşa să-mi ajute Dumnezeu!

Iulius Bedea
Primarul Orașului Simeria

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura