ActualitateComunitate

Primul laborator de extragere a cocainei a fost descoperit în România

Poliția Română și DIICOT au anun­țat, ieri, că a fost identificat primul laborator de extragere secundară a co­cainei, în Bihor, într-o cabană izo­lată, unde drogul era extras din cafea, pe cale chimică. Valoarea de piaţă a cocainei descoperite este de aproape 200.000 de euro.

Chimiști specializați în droguri
Cinci persoane – doi români, un israelian şi doi columbieni – au fost re­ţinute în acest caz. Potrivit ancheta­torilor, la începutul lunii iunie 2022, ar fi fost constituit un grup infracțional or­ganizat format din 3 persoane – doi ce­tățeni români și un cetățean israelian. Ulterior grupului s-au alăturat și doi cetățeni columbieni, care au sprijinit activitatea grupului, în scopul impor­tului de droguri de mare risc, realizării operațiunilor chimice de extracție, purificare a drogurilor și distribuirii/tra­ficării ulterioare a acestora pe teritoriul României.
Acest grup și-ar fi derulat ac­ti­vitatea infracțională fără întrerupere, din mo­mentul constituirii lui și până la data de 10 iulie 2022. „Astfel, la data de 1 iulie 2022, cetățenii columbieni, însoțiți de cetățenii români, ar fi in­trodus, pe teritoriul României, apro­xi­mativ 6 kilograme de cocaină. Co­caina ar fi fost in­trodusă pe teritoriul Uniunii Europene, pe cale aeriană, de către cetăţenii co­lumbieni. Aceștia ar fi avut, pe lângă rolul de cărăuși ai drogurilor și pe acela de chimiști specializați în extragerea de cocaină din mărfuri apa­rent legale”, transmite Poliția Română. (A. Năstase)

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura