Actualitate

Primul centru de zi pentru copii defavorizaţi, la Lupeni

03 Crucea Rosie LupeniOana Mihnea

Ieri, Societatea Naţională de Cruce Roşie din România a inaugurat primul Centru comunitar de zi pentru copiii şi tinerii defavorizaţi din judeţul Hunedoara. Acesta se află în Lupeni şi va constitui un real sprijin pentru aproximativ 500 de beneficiari cu vârste cuprinse între şase şi 19 ani.
Acţiunea face parte dintr-un proiect finanţat de Fundaţia Velux prin Crucea Roşie Daneză şi Crucea Roşie Română. În cadrul acestui Centru, copiii şi tinerii cu situaţii materiale precare vor putea să participe la activităţi care au ca scop prevenirea abandonului şcolar, dobândirea de noi abilităţi şi îmbunătăţirea competenţelor personale şi sociale.
Zilnic, 150 de copii vor primi o masă caldă şi suport de la voluntarii Crucii Roşii Hunedoara pentru realizarea temelor. Alţi 60 vor merge o dată pe an în tabere de vară gratuite iar tinerii cu vârste cuprinse între 14 şi 20 de ani, dar şi părinţii acestora, vor putea participa o dată pe săptămână la cursuri de calificare, sesiuni de consiliere individuală sau în grup, cursuri de operare PC sau cursuri de prim-ajutor. Criza economică din România, şi implicit lipsurile materiale ale familiilor, a dus la creşterea abandonului şcolar. Tocmai de aceea, au fost amenajate aceste Centre comunitare de zi, pe lângă judeţul nostru s-au deschis şi în judeţele Botoşani şi Dolj.
„Crucea Roşie a fost înfiinţată pentru a alina suferinţele celor care au fost răniţi pe câmpul de luptă, astăzi, Crucea Roşie este permanent provocată să se adapteze condiţiilor sociale. Suferinţa umană are multe forme de manifestare şi multe cauze. Suferă prărinţii când nu-şi pot hrăni copiii, suferă când nu le pot asigura cele necesare pentru a dobândi cunoştinţe suficiente în şcoală, suferă când nu îşi pot îmbrăca pruncii. Voluntarii de la Crucea Roşie încearcă, după puterile lor, să aline aceste suferinţe, să fie alături de cei care au nevoie de sprijin. Le mulţumesc pentru eforturile făcute”, a precizat Dan Terteci, preşedintele filialei din judeţul Hunedoara a Crucii Roşii.
Centrul comunitar de zi este susţinut cu fonduri ale Fundaţiei Velux până la sfârşitul lunii septembrie 2017. Pentru a putea continua activitatea după această dată, a fost înfiinţat un consiliu consultativ format din reprezentanţi ai autorităţilor locale, investitori locali, părinţi şi cadre didactice, care au misiunea de a găsi resursele necesare după încheierea finanţării.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura