Pensionarii, la tratament din 15 februarie

02 ilie toma (1)Oana Mihnea

Prima serie din acest an de bilete de odihnă şi tratament pentru pensionari vor fi disponibile la Casa Judeţeană de Pensii Hunedoara începând din 15 februarie.
Pentru prima serie sunt disponibile 150 de bilete. Unii pensionari din judeţ au depus deja cereri pentru acordarea unui bilet de tratament în staţiuni din ţară. Casa Judeţeană de Pensii Hunedoara va distribui biletele în 19 serii. Un număr de 800 de persoane vârstnice au trecut deja pe la ghişee, depunându-şi solicitările. De obicei, pentru prima parte a anului, oamenii nu se prea înghesuie să meargă la tratament, perioada de vârf fiind spre mijlocul anului. „Biletele de odihnă şi tratament vor fi pentru staţiunile Geoagiu-Băi, Buziaş, 1 Mai, Olăneşti, litoralul românesc etc. Criteriile în funcţie de care se vor acorda biletele rămân aceleaşi ca în anii trecuţi. Şi anume, cuantumul pensiei, tipul acesteia şi dacă au mai beneficiat de asemenea bilete în ultimii doi ani. După ce li se repartizează un bilet, pensionarii trebuie să depună şi o recomandare de la medicul specialist. Sejurul are 16 zile iar pachetul include cazare, masă şi tratament”, a declarat Ilie Toma (foto), directorul Casei Judeţene de Pensii Hunedoara.
Anul trecut au fost depuse 7.400 de cereri şi s-au acordat 4.700 de bilete. În continuare, staţiunea Geoagiu-Băi rămâne între preferinţele hunedorenilor.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.