Primul caz de gripă porcină confirmat în judeţ!

Oana Mihnea 02 porcina

Un bărbat de 55 de ani din municipiul Hunedoara a fost diagnosticat cu virusul gripal AH1N1, cunoscut popular drept „gripa porcină“. Este primul caz apărut la noi în judeţ, iar riscul de îmbolnăvire şi a altor persoane este foarte mare.
Bărbatul a ajuns la Spitalul Municipal Dr. Al. Simionescu Hunedoara la finalul lunii trecute pentru că s-a simţit rău, însă a refuzat internarea. În urmă cu câteva zile a ajuns din nou la spital cu febră, tuse, dificultate în respiraţie, semne de pneumonie. Medicii au decis să îl trimită de urgenţă la Clinica de Boli Infecţioase Cluj. Aici i-au fost recoltate probe de sânge, iar rezultatele au confirmat prezenţa virusului gripal AH1N1, gripa porcină. Hunedoreanul a rămas internat, sub tratament. Spitalul din Hunedoara nu se află în carantină, dar au fost luate măsuri pentru prevenirea îmbolnăvirii. Şi anume, personalul angajat poartă echipament complet, cu măşti şi botoşei, iar programul de vizită s-a scurtat.

One thought on “Primul caz de gripă porcină confirmat în judeţ!

 • 11 februarie 2016 la 8:36
  Legătură permanentă

  11 februarie2016.A 24-a Ziua Mondiala a Bolnavului
  MESAJUL SFANTULUI PARINTE PAPA FRANCISC
  Aceasta ziua îmi oferă ocazia pentru a fi în mod deosebit aproape de voi, dragi persoane bolnave, și de cei care se îngrijesc de voi.

  Pentru că această Zi va fi celebrată în mod solemn în Țara Sfântă, anul acesta propun să medităm relatarea evanghelică a nunții dinCana (In 2,1-11), unde Isus a făcut prima sa minune prin intervenția Mamei sale. Tema aleasă dinainte – A ne încrede în Isus milostiv ca Maria: „Faceți tot ce vă va spune” (In 2,5) – se înscrie foarte bine și în cadrul Jubileului Extraordinar al Milostivirii.
  Celebrarea euharistică centrală din această Zi va avea loc la 11 februarie 2016, comemorarea liturgică a Sfintei Fecioare Maria de Lourdes, chiar la Nazaret, unde „Cuvântul s-a făcut trup și a locuit între noi” (In 1,14). La Nazaret, Isus a început misiunea sa mântuitoare, aplicând sieși cuvintele profetului Isaia, așa cum ne prezintă evanghelistul Luca: „Duhul Domnului este asupra mea: pentru aceasta m-a uns să duc săracilor vestea cea bună; m-a trimis să proclam celor închiși eliberarea și celor orbi recăpătarea vederii, să redau libertatea celor asupriți; să vestesc un an de îndurare al Domnului” (4,18-19).
  Boala, mai ales cea gravă, pune mereu în criză existența umană și aduce cu sine întrebări care sapă în profunzime. Primul moment poate să fie uneori de răzvrătire: de ce mi s-a întâmplat chiar mie? S-ar putea simți disperați, s-ar putea crede că totul este pierdut, că de acum nimic nu mai are sens…În aceste situații, credința în Dumnezeu este, pe de o parte, pusă la încercare, dar în același timp revelează toată potențialitatea sa pozitivă.
  Tuturor celor care sunt în slujba bolnavilor și a suferinzilor le urez săfie însuflețiți de spiritul Mariei, Mama Milostivirii. „Dulceața privirii sale să ne însoțească în acest An Sfânt, pentru ca toți să putem redescoperi bucuria duioșiei lui Dumnezeu” (ibidem, 24) și s-o purtăm imprimată în inimile noastre și în gesturile noastre. Să încredințăm mijlocirii Fecioarei neliniștile și suferințele, împreună cu bucuriile mângâierile, și să îndreptăm către ea rugăciunea noastră, pentru ca să-și îndrepte spre noi ochii săi cei milostivi, în special în momentele de durere, și să ne facă vrednici să contemplăm astăzi și pentru totdeauna Fața milostivirii, pe Fiul său Isus.
  Federatia Internationala a Asociatilor Medicilor Cotolici

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.