Primele rezultate de la turul I al alegerilor prezidenţiale confirmă ceea ce analiştii politici au anunţat în ultimele zile. Finala cea mare, Iohannis-Dăncilă!

10 noiembrie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Adriana Năstase

Conform primelor exit-poll-uri prezentate aseară, finala pentru preşedinţia României se va da între candidatul PNL, Klaus Iohannis  şi cel al PSD, Viorica Dăncilă . Totuşi, voturile din Diaspora nefiind introduse în aceste exit-poll-uri, rezultatul turului I poate suferi modificări. Vă prezentăm exit-poll-urile mai multor case de sondaje.

Exit-poll, CURS-Avangarde, ora 21, voturi în ţară:
Klaus Iohannis (PNL) – 39%
Viorica Dăncilă (PSD) – 22,5%
Dan Barna (USR-PLUS) – 16,4%
Mircea Diaconu (Ind.) – 7,9%
Theodor Paleologu (PMP) – 6,1%
Kelemen Hunor (UDMR) – 3,9%
Ramona Ioana Bruynseels (PPU-sl) -1,9%
Alexandru Cumpănaşu (Ind.) – 1,2%.
Exit-poll IRES, voturi în ţară
Klaus Iohannis 38,5 %
Viorica Dăncilă 22%
Dan Barna 16,1%
Mircea Diaconu: 7,9%
Theodor Paleologu: 6,1%
Kelemen Hunor: 3,9 %
Alexandru Cumpănaşu: 1,2%.
Exit-poll Sociopol, voturi în ţară
Klaus Iohannis 42%
Viorica Dăncilă 18 %
Dan Barna 16%
Mircea Diaconu 10%.
BEC a anunţat că prezenţa la vot la ora 21.00, la închiderea urnelor a fost de 47,66%. Au votat 8.683.601 de persoane în ţară. Acestora li se adaugă 659.948 de votanţi în Diaspora. La nivelul judeţului Hunedoara, prezenţa la vot, la închiderea urnelor, a fost de 48,22 %. De remarcat că prezenţa la urne în ţară a fost mai mică decât la alegerile europarlamentare de anul trecut, când prezenţa la vot a fost de 48,94%.
Declaraţia făcută de Klaus Iohannis
După exit-poll-uri, preşedintele Klaus Iohannis a ţinut să facă un apel către votanţii USR-PLUS şi PMP să-l voteze în turul II la alegerile prezidenţiale.
„Aceasta este decizia acestui an: decizia de a opri PSD. La europarlamentare a început, iar acum românii au arătat că nu-şi mai doresc PSD. Eliminarea Vioricăi Dăncilă prin moţiune de cenzură şi înlocuirea cu Guvernul Orban au arătat şi parlamentarilor PSD că nu mai au majoritatea absolută. Pentru că veni vorba despre Guvernul Orban, o apreciere deosebită pentru Ludovic Orban şi Guvernul său. În ţară şi în diaspora votul a decurs într-o ordine perfectă. Bătălia nu s-a terminat, mai avem o bătălie în turul II. Celor care-şi doresc spitale, autostrăzi, şcoli, veniţi la vot pentru a înlătura definitiv PSD de la putere. Celor care nu mai doresc să le plece copiii şi nepoţii din ţară, veniţi la vot, pentru că acum putem să schimbăm lucrurile. Pentru cei mulţi din diaspora le spun să vină la vot. Votanţilor USR-PLUS, care au susţinut un candidat foarte bun, le reamintesc ceea ce avem în comun şi le reamintesc că dorim să mergem pe calea europeană. Celor de la PMP le spun, veniţi la vot, acum”, a spus Klaus Iohannis.
Declaraţia făcută de Viorica Dăncilă
Exit-pollul CURS – AVANGARDE o dă pe Viorica Dăncilă finalistă a campaniei prezidenţiale. Şefa PSD le cere celor care nu au votat-o să îi fie alături în turul 2, pe 24 noiembrie.
„Acest vot ne onorează, dar ne şi responsabilizează. Vreau să acordăm o atenţie deosebită proceselor verbale. Mulţumesc celor care au votat cu inima. Cei care au votat alt candidat le spun să vină alături de noi şi să câştigăm alegerile prezidenţiale. Ne ajută să ne continuăm campania electorală. Noi nu vrem să eliminăm nici un partid politic”, a declarat Viorica Dăncilă.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Cum au votat hunedorenii stabiliţi în Italia, Republica San Marino şi Malta

Hunedoreanul Costache Aoanei-Rahoveanu este stabilit de peste un sfert de secol în Italia, în localitatea Riccione, provincia Rimini, regiunea Emilia...

Biblioteca Judeţeană recomandă cartea acestei săptămâni

Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva pentru lecturare în această săptămână este cartea Porţile Europei. O istorie...

Anunţ finanţe, 11.11.2019

Închide