Actualitate

Primele persoane din blocurile avariate la Aninoasa urmează să se mute în locuinţele modulare

Primele 20 de persoane care lo­cu­iesc î­n cel mai avariat bloc din oraşul Aninoasa, în Valea Jiului, urmează să se mute în cursul zilei de luni în con­tai­nerele modulare puse la dispoziţie de autorităţi, oamenii urmând să fie aju­taţi de către reprezentanţii Inspecto­ra­tului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara.

Testează condițiile
Prefectul judeţului Hunedoara, Călin Marian, s-a deplasat ieri în oraşul Aninoasa şi a purtat discuţii cu oamenii, iar o parte dintre aceştia au fost duşi în zona în care se află locuinţele modulare pentru a pu­tea vedea condiţiile oferite de autorităţi.
„Sperăm ca astăzi (n.r.-luni) să se mute 20 de persoane din blocul cel mai avariat, din Aninoasa. Vor fi ajutaţi de ISU Hunedoara să se mute”, a declarat prefectul Călin Marian.
Potrivit acestuia, între cei peste 550 de oameni care locuiesc în blocurile afectate de cutremurul din Gorj se află şi persoane care încă refuză mutarea, în timp ce altele au mai cerut timp de gân­dire. Autorităţile vor continua însă dia­logul cu fiecare persoană în parte pen­tru a le explica riscul la care se expun dacă mai rămân în vechile blocuri, con­struite în urmă cu peste 100 de ani.
La Aninoasa au sosit deja primele 18 containere, aduse din judeţul Hunedoara şi amenajate sub forma unor locuinţe modulare, acestea fiind amplasate într-o zonă sigură.
Peste 550 de persoane, care lo­cuiesc în 11 clădiri din oraşul Aninoasa, trebuie evacuate din cauza stării avansate de degradare în care se află imobilele, situaţie accentuată în urma cutre­mu­relor care au avut loc în Gorj şi au fost resimţite în toată Valea Jiului.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura