Primele decizii pentru recalcularea pensiilor, trimise beneficiarilor din judeţ

25 martie 2019 | 3 Comentarii | Publicat in: Comunitate, Flash

Sorina Popa

Minunea s-a produs! Pensionarii nu mai trebuie să aştepte. Casa Judeţeană de Pensii Hunedoara a trimis, prin poştă, primele decizii pentru recalcularea pensiilor.

O întârziere de câteva luni
Pensionarii aşteaptă de anul trecut să înceapă acest proces, dar lucrurile au întârziat. Cătălin Olar, directorul Casei Judeţene de Pensii Hunedoara, a declarat, ieri, că au fost trimise deja primele decizii către pensionari. Mai bine mai târziu decât niciodată! Softul mult aşteptat a apărut şi deciziile au putut fi făcute şi trimise pensionarilor care beneficiază de o nouă recalculare. Toţi cei cărora li s-a recalculat pensia în baza Legii nr. 192/2015 vor beneficia, acum, de o nouă recalculare, în baza Legii nr.221/2018. Întreg procesul trebuie să fie finalizat până în această toamnă. În judeţul Hunedoara, vor fi recalculate peste 12.000 de pensii.

Creşte cu o treime
Aproximativ 100.000 de pensionari care au lucrat în grupele I şi II de muncă, şi care au ieşit la pensie în perioada 1990 – 1 ianuarie 2011, vor beneficia, la nivel naţional, de recalcularea din oficiu a pensiilor şi de o majorare a veniturilor în urma acestui proces. În iulie 2018 a apărut Legea 221/2018, care presupune recalcularea pensiilor pentru cei care au lucrat în grupele de muncă, asta însemnând că vor fi creşteri. Se aplică la beneficiarii Legii 192, prin aplicarea căreia la o parte dintre pensionari creşterile au fost nesemnificative, iar la alta nu au fost deloc. Pensiile vor creşte, în medie, cu o treime, susţin specialiştii. Un exemplu la mineri: pe vechiul temei legislativ, stagiul de cotizare luat în considerare la calculul punctajului pentru pensie, era de 30 de ani. Pe Legea 221, stagiul de cotizare luat în considerare este de 20 de ani, ceea ce duce la o creştere a pensiei cu aproximativ o treime.
Deputatul PSD de Hunedoara, Ilie Toma, fost director al Casei Judeţene de Pensii, a declarat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN, că au fost efectuate aproape 13.000 de raportări şi trimise pensionarilor, dintre care 1.900 erau pentru judeţul Hunedoara. El a precizat că sistemul informatic funcţionează şi că echipa PSD Hunedoara din Parlament s-a bătut pentru recalcularea pensiilor.

Comentarii (3)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Mineri spune:

  In noua Lege a Pensiilor care va intra in vigoare din 1 Septembrie 2021 calculul impartiri va creste de la 20 la 25 si mineri care vor iesi la pensie de la acesta data (1 Septembrie 2021) vor lua pensie mai mica . Unde este lauda PSD ca toti vor lua pensie mai mare cand mineri care ies la pensie de la 1 Septembrie 2021 vor lua pensie mai mica ???

 2. Hunedorean spune:

  Minciuni psd.iste,vin recalculari in masa pe legea 192,cu scaderea punctajului,nicidecum pe legea 221,cea care spun mincinosii psd ca repara inechitatile. Praf in ochi,hotilor!

 3. Devean spune:

  Ce se întâmplă cu proștii care au lucrat numai 22 de ani sau 24 de ani la grupa1?
  Bătaie de joc!

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Avram Iancu, felicitat pentru succesul de la Arctic Ultra 6633

Bibliotecarul din Petroşani a revenit acasă cu trofeul primit pentru succesul obţinut la ultramaratorul ”6633 Arctic Ultra”. Avram Iancu (foto)...

Delegaţie a judeţului la Sesiunea Adunării Regiunilor Europei, din Suedia

O delegaţie a judeţului Hunedoara participă în perioada 26 – 28 martie, în oraşul Örebro din Suedia, la Sesiunea Plenară...

Ministrul Natalia Intotero, locul 11 pe lista PSD pentru europarlamentare

Ieri, Liviu Dragnea, preşedintele PSD, a anunţat lista partidului pentru europarlamentare. Iată primele 15 nume: 1.Rovana Plumb 2. Carmen Avram...

Închide