Primele condamnări în dosarul „Operaţiunea ECO”

Cristina Ghenea

Contrabandiştii de ţigări din Valea Jiului şi-au primit, ieri, pedepsele. Magistraţii au pronunţat sentinţa în dosarul „Operaţiunea ECO”, în care peste 30 de persoane au fost trimise în judecată, după ce ofiţerii de la Crimă Organizată au descoperit că acestea formau o reţea specializată în introducerea ilegală în ţară a unor cantităţi însemnate de ţigări.

Sechestru pe maşini şi pe ţigările aduse în ţară ilegal
Potrivit deciziei Tribunalului Hunedoara, 15 dintre inculpaţi au primit pedepse de trei ani de închisoare, cu suspendare, în timp ce restul contrabandiştilor au fost trimişi în spatele gratiilor pe perioade cuprinse între 3 ani şi 4 luni şi 5 ani. Dintre cei 32 de contrabandişti, 26 au fost judecaţi în stare de arest preventiv. Pentru nouă dintre ei, s-a dispus punerea în libertate, în urma primirii unor pedepse cu suspendare, în timp ce 17 au rămas în arest. „Instanţa a confiscat, de la inculpaţi, autovehiculele indisponibilizate şi produsele accizabile de contrabandă, ridicate cu ocazia interceptării transporturilor efectuate şi cu ocazia efectuării percheziţiilor domiciliare. De asemenea, aceştia au fost obligaţi la plata unor sume cuprinse între 2.200 şi 3.000 lei, acestea reprezentând cheltuielile judiciare către stat. Hotărârea nu este definitivă şi poate fi atacată prin apel în termen de 10 zile”, a declarat Ildiko Glăman, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Hunedoara.

Au mai rămas trei
Gruparea a fost destructurată în iulie a.c., în urma efectuării a peste 50 de percheziţii domiciliare, desfăşurate concomitent în Valea Jiului şi în judeţele Suceava, Bihor, Arad şi Timiş. Ulterior,
35 de contrabandişti au fost trimişi în judecată. Potrivit reprezentanţilor Tribunalului Hunedoara, cele 32 de persoane condamnate ieri sunt cele care, în data de 26 septembrie, şi-au recunoscut faptele. Procesul celorlalţi trei contrabandişti, rămaşi încă în judecată, va avea un nou termen în 15 octombrie.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare