EvenimentFlash

Primele condamnări în „Trabucul lui Moş Crăciun“

Cristina Ghenea

Patru dintre contrabandiştii de ţigări trimişi în judecată în dosarul „Trabucul lui Moş Crăciun“ şi-au primit sentinţa. Pedepsele sunt cuprinse între trei ani de închisoare cu suspendare şi trei ani şi 10 luni, cu executare.
Potrivit soluţiei date de magistraţi, Gheorghe Prodaniuc şi Adrian Marius Mert au fost condamnaţi la câte trei ani de închisoare, ambii având suspendată executarea pedepsei pe o perioadă de încercare de cinci ani. În schimb, Ionel Oltean va trebui să execute o pedeapsă de trei ani şi patru luni de închisoare, iar Teodor Vasile Roşca a fost trimis în spatele gratiilor pentru trei ani şi 10 luni. „Pentru cei doi inculpaţi condamnaţi la pedepse cu executare, s-a dispus menţinerea stării de arest, iar pentru ceilalţi doi, instanţa a dispus punerea de îndată în libertate, dacă nu sunt reţinuţi sau arestaţi într-o altă cauză. De asemenea, s-a dispus confiscarea autoturismului marca VW Passat şi a autoutilitarei Citroen Jumper, iar ţigaretele confiscate vor fi distruse. Inculpaţii vor fi obligaţi la plata a 2.800 lei, fiecare, reprezentând cheltuieli judiciare către stat. Împotriva hotărârii se poate declara apel în termen de 10 zile de la comunicare”, a precizat Ildiko Glăman, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Hunedoara.
Cei patru contrabandişti se numără printre cei care şi-au recunoscut în cele din urmă vina, în faţa instanţei de judecată. Iniţial, în „Trabucul lui Moş Crăciun“, au fost învinuite 74 de persoane, însă cauza a fost disjunsă în trei dosare diferite, după ce inculpaţii au început, rând pe rând, să-şi recunoască faptele. În celelalte două dosare – ambele pe fondul Tribunalului Hunedoara – judecata continuă, următoarele termene fiind stabilite pentru 19 şi 20 iunie a.c.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura