Primarul Hunedoarei, de neoprit: 20 de proiecte pe fonduri europene depuse în ultimul an! Malul Râului Cerna, transformat în zonă de agrement

Natalia Bumbac

Primăria municipiului Hunedoara va depune zilele acestea la Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Vest un nou proiect pentru care vrea să obţină finanţare europeană. Proiectul intitulat ”Sprijinirea Regenerării municipiului Hunedoara prin revitalizarea comunităţii”, are o valoare de 10 milioane de lei şi vizează reabilitarea albiei Râului Cerna, a Străzii Castelului, precum şi a clădirii fostului cămin pentru persoane vârstnice şi transformarea lui în centru pentru tineret.

”Veriga lipsă”
Acesta va fi al 20-lea proiect pe fonduri europene depus în ultimul an, de Primăria municipiului Hunedoara, la ADR Vest. Suma totală a acestor 20 de proiecte depăşeşte 67 de milioane de euro. ”Până vineri, 24 august cererea de finanţare trebuie depusă la ADR Vest. Acest proiect completează alte două proiecte depuse deja pentru finanţare, cel care vizează reabilitarea Parcul Libertăţii din faţa clădirii primăriei şi Planul de mobilitate urbană. Era ultima verigă lipsă din strategia de regenerare a unei întregi zone a oraşului”, a explicat Dan Bobouţanu (foto), primarul municipiului Hunedoara.
Prin lucrările de reabilitare a albiei Râului Cerna se urmăreşte reamenajarea totală a structurii existente a cursului de apă, respectiv amenajarea albiei prin recalibrare pe o lungime 585 de metri. Totodată, vor fi făcute lucrări de ecologizare şi salubrizare, vor fi consolidate malurile şi zidurile de sprijin. Pe malul drept al râului se va amenaja o promenadă cu spaţii verzi şi locuri de stat în apropierea apei, vor fi instalate platforme pentru persoanele cu dizabilităţi. Va fi montat mobilier stradal (bănci, coşuri de gunoi, jardiniere) şi se va instala o reţea de iluminat public stradal. Aşa încât, zona Râului Cerna să se transforme într-un spaţiu de agrement şi recreere.

Amfiteatru cu scenă şi sistem de proiecţie
Prin investiţia privind amenajarea Centrului de tineret se doreşte crearea unui amplasament unde să se poată desfăşura activităţi destinate tinerilor. Aici se vor amenaja un amfiteatru exterior cu scenă şi panou de proiecţie cinematografică, un sistem de gradene, alei pietonale şi rutiere. De asemenea, clădirea centrului va fi reabilitată din temelii. Reabilitarea Străzii Castelului a fost inclusă în proiect, deoarece este o arteră importantă care, printre altele, face legătura între celelalte două obiective, respectiv viitorul Centru de tineret şi albia Râului Cerna, prevăzută ca zonă de agrement. Documentaţia proiectului a fost aprobată ieri, 22 august, de Consiliul local Hunedoara, în şedinţă de îndată.

4 comentarii la „Primarul Hunedoarei, de neoprit: 20 de proiecte pe fonduri europene depuse în ultimul an! Malul Râului Cerna, transformat în zonă de agrement

 • 23 august 2018 la 10:03
  Legătură permanentă

  Exemplu de urmat pentru ceilalți primari , a promis că va mobila spitalul cu frigidere și televizoare în fiecare salon pentru bolnavi , cuvântul trebuie respectat . Multă educație Primare ,pentru siguranța cetățenilor civili „”„

 • 24 august 2018 la 1:00
  Legătură permanentă

  De neoprit din lauda, nu a putut realiza nimic in 2 ani de mandat. De 2 ani se lauda ca el pregateste proiecte, depune proiecte samd. Un proiect depus ori pregatit nu inseamna ca e si castigat, asa ca atunci cand vedem un proiect si implementat mai putem spune ceva, pana acum doar lauda multa. A asfaltat si el 3-4 strazi, a vopsit cateva borduri, a umplut orasul de banci si cam astea sunt realizarile lui.

 • 24 august 2018 la 11:48
  Legătură permanentă

  Cine il sfatuieste ? Militianul sifon PERTA ? Daca da, sigur o sa iasa ceva prost.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.