Primarul Hunedoarei, Dan Bobouţanu: Până reuşim să concesionăm un teren, investitorii se satură şi renunţă

Sorina Popa

Ieri, primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu (foto), vicepreşedinte al Asociaţiei Municipiilor din România, a participat la o întâlnire cu o echipă guvernamentală condusă de premierul Ludovic Orban.

Potrivit primarului Hunedoarei, Comitetul Director al Asociaţiei Municipiilor din România (AMR) a pus în discuţie o serie de acte normative care în acest moment bat pasul pe loc. Este vorba de finanţarea autorităţilor publice locale privind cotele din impozitul pe venit, digitalizarea, respectiv utilizarea înscrisurilor în formă electronică la nivelul administraţiilor publice locale şi centrale, decontarea indemnizaţiilor pentru şomajul tehnic, reglementarea responsabilităţii legale a proiectanţilor şi a verificatorilor de proiecte în ceea ce priveşte încadrarea în indicatorii urbanistici obligatorii.
La întâlnirea de ieri, primarul municipiului Hunedoara a cerut modificarea Codului Administrativ privind avizele pentru concesiune: „În acest moment, pentru concesionarea unui teren către un potenţial investitor, primăria trebuie să ceară un aviz la Agenţia Naţională a Rezervelor de Stat pentru Probleme Speciale (A.N.R.S.P.S. – sucursala Deva). Aceasta, la rândul ei, cere alte cinci avize la Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Poliţie şi Jandarmerie. Când le are pe toate, le trimite la Bucureşti, la sediul central al Agenţiei. Răspunsul directorului acestei agenţii frizează ridicolul: «Norma specială nu prevede un termen de acordare a avizului». Practic, până când primăria primeşte acest aviz, investitorul se satură de aşteptat şi renunţă! Acest blocaj apare în toată ţara şi a devenit o problemă de interes general, ridicată de toţi primarii prezenţi la întâlnire”, a declarat Dan Bobouţanu, care adaugă că a cerut să se aplice şi la concesiune aceeaşi procedură ca la vânzare sau cumpărare.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.