În urma articolului din cotidianul nostru, şefii de la judeţ au reacţionat pozitiv. Serviciile de Urgenţă de la Călan şi Ilia, redeschise în curând

9 iunie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Politica si administratie

Sorina Popa

MESAGERUL HUNEDOREAN a relatat despre situaţia locuitorilor din zonele Călan şi Ilia, care de câteva luni nu mai beneficiază de serviciul de urgenţă. Oamenii sunt disperaţi, deoarece ambulanţa face zeci de minute de acolo şi până la Spitalul din Deva, cu bolnavii care au nevoie de asistenţă medicală de urgenţă.

Trebuie să vină cu soluţii până joi
În aceste condiţii, ieri, la Consiliul Judeţean Hunedoara a avut loc o întâlnire, convocată de preşedintele Mircea Bobora şi administratorul public al judeţului, Costel Avram, al cărei scop a fost identificarea soluţiilor necesare pentru redeschiderea punctelor de lucru ale Unităţilor de Primiri Urgenţe (UPU) de la Călan şi Ilia. Conducerea CJ Hunedoara a cerut reprezentanţilor Spitalului Judeţean de Urgenţă să identifice soluţiile care să facă posibilă redeschiderea punctelor de lucru ale Unităţii de Primiri Urgenţe.
Au fost prezenţi primarul din Călan, Adrian Iovănesc, primarul din Dobra, Ovidiu Pădurean, cel din Gurasada, Silviu Nan şi viceprimarul comunei Ilia, Costică Sava. Managerul interimar al Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva, medicul Emil Stoica, a fost prezent şi el, alături de directorul medical şi şefa de la UPU. Aceştia şi-au luat angajamentul de a căuta cele mai bune soluţii pentru ca locuitorii acestor zone să beneficieze în scurt timp, din nou, de servicii medicale de urgenţă la cele două puncte de lucru. Mâine, joi va fi o altă întâlnire, pe aceeaşi temă, când cei responsabili trebuie să vină cu o soluţie, pentru a deschide UPU Călan şi Ilia, pe perioada zilei, iar pe timpul nopţii să fie asigurată o minimă asistenţă medicală.

Să fie scos de pe lista cu spitale COVID-19
Reamintim că unităţile respective au fost închise în luna martie a acestui an, imediat după declararea stării de urgenţă pe teritoriul României, respectiv includerea SJU Deva în lista spitalelor care tratează exclusiv pacienţi confirmaţi cu virusul SARS-CoV-2. Ulterior a fost declarată starea de alertă şi, din luna mai, SJU Deva a fost inclus pe lista spitalelor suport Covid-19. În toată această perioadă, medicii specializaţi în urgenţe au fost mobilizaţi la Deva şi, de atunci, îşi desfăşoară activitatea exclusiv la UPU Deva, unde toţi pacienţii sunt preluaţi/triaţi prin UPU.
Reprezentanţii Consiliului Judeţean anunţă şi că au fost făcute solicitări pentru a scoate spitalul din Deva de pe lista unităţilor suport Covid-19. Astfel, personalul medical îşi poate desfăşura din nou activitatea şi la punctele de lucru de la Călan şi Ilia.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Nodul rutier de la Dobra a fost deschis

O veste aşteptată de foarte multe persoane. Ieri s-a deschis oficial circulaţia la Nodul Rutier Dobra din judeţul Hunedoara.

Întâlnirea cu premierul Ludovic Orban a fost deosebit de benefică

În calitate de vicepreşedinte al Asociaţiei Municipiilor din România (AMR) am participat alături de colegii din Comitetul Director la întâlnirea...

Handbal masculin. România, în a treia urnă valorică pentru CE 2022

Naţionala masculină de handbal a României a fost repartizată în cea de-a treia urnă valorică pentru tragerea la sorţi a...

Închide