Peste 40 de legumicultori hunedoreni au accesat programul pentru tomate

9 iunie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

Magdalena Şerban

Conducerea Direcţiei pentru Agricultură a judeţului Hunedoara este în perioada de verificare a hunedorenilor care au accesat Programul Tomate 2020, acea schemă de ajutor de minimis venită în sprijinul producţiei autohtone de roşii. Termenul limită de valorificare este 15 iunie 2020, inclusiv. Asta, pentru a putea beneficia de decont.

Potrivit programului guvernamental, cultivatorii de tomate în spaţii protejate (solar şi seră) au dreptul la un ajutor de minimis exprimat sub forma unei subvenţii de maximum 14.248,8 lei/beneficiar/an, care reprezintă contravaloarea în lei a maximum 3.000 euro/beneficiar/an. Bugetul total al programului pentru Ciclul I a fost stabilit la aproximativ 40 de milioane de euro, iar beneficiarii trebuie să valorifice o cantitate de trei tone/1.000 metri pătraţi.
„Roşiile produse în judeţul Hunedoara au ajuns deja pe tarabele din pieţe sau în spaţiile de vânzare. Facem verificarea finală, evaluăm producţia, iar cei în cauză trebuie să prezinte dovada comercializării tomatelor prin documente justificative. Sunt 44 de producători agricoli hunedoreni care s-au înscris şi au urmat acest program. Dacă înainte, controlul îl efectuam la plantare şi la rodire, acum îl facem la rodire şi la comercializare. Totodată, în loc de două tone se cer trei tone valorificate la mia de metri pătraţi. Deci, au intervenit unele schimbări faţă de 2019”, a precizat Călin Marian (foto), directorul executiv al Direcţiei pentru Agricultură a judeţului Hunedoara.
Acesta a mai anunţat că activitatea instituţiei se desfăşoară în condiţii normale, dar cu respectarea măsurilor de distanţare socială şi prevenţie. Temperatura celor care calcă pragul unităţii se ia la intrare, iar vizitatorii sunt obligaţi să poarte mască medicală în incinta sediului.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Primarul Hunedoarei, Dan Bobouţanu: Până reuşim să concesionăm un teren, investitorii se satură şi renunţă

Ieri, primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu (foto), vicepreşedinte al Asociaţiei Municipiilor din România, a participat la o întâlnire cu o...

În urma articolului din cotidianul nostru, şefii de la judeţ au reacţionat pozitiv. Serviciile de Urgenţă de la Călan şi Ilia, redeschise în curând

MESAGERUL HUNEDOREAN a relatat despre situaţia locuitorilor din zonele Călan şi Ilia, care de câteva luni nu mai beneficiază de...

Nodul rutier de la Dobra a fost deschis

O veste aşteptată de foarte multe persoane. Ieri s-a deschis oficial circulaţia la Nodul Rutier Dobra din judeţul Hunedoara.

Închide